Utseendefixering

Ligger ju lite efter här.. men måste berätta om när jag hörde på radion för någon månad sedan om att de öppnat en klinik i Gävle med plastikkirurgi. Alla kan inte vara nöjda med hur de åldras eller nå sånt sa de och vi kan hjälpa till.

VAA? liksom.. Man åldras med stil!
Okej, alla som opererar sig för att de varit i en olycka och vill bli som de var innan, men de som opererar sig för att bli "vackrare" helt sjukt och i slutändan kommer det ju bara bli helt galet.

Fatta konstigt om man är 20 år och en äns farmor som är 80 ser lika gammal ut som en själv. Det blir ju helt fel!

Lyfta bröst hit, lyfta ögonen, släta ut pannan, sudda bort alla rynkor. Kommer bli så plastigt.
Nej åldras med stil säger jag bara!

Gå inte på sån här skit. Ni är vackra precis som ni ser ut!
Oavsett hur man ser ut så ska man vara nöjd med det. De som älskar en älskare för den man är och inte hur man ser ut!

Insidan vinner i längden!

När jag ändå är inne på ämnet så kan jag berätta att innan jag var 15 så var jag inte alls nöjd med mitt utseende. Stora lår, stor näsa (ursäkta uttrycket, men "turk" näsa som vissa säger), små bröst.. men innan jag skulle fylla 16 så hände något..
Jag träffade en kille som visade att han gillade mig för den jag var.. Förhållandet varade inte länge, men mitt självförtroende växte.. Jag tycker fortfarande att jag har stora lår och stor näsa, idag när jag har fyllt 22, men jag accepterar det och är ändå nöjd med mig själv.

Och smink har vi ju också.. Jag har aldrig sminkat mig direkt.. Det var när jag fyllt 18 och skulle börja gå på krogen som jag började använda smink. Men det är ända gången.. När jag ska ut. Bara för att göra något roligare än att se ut som jag alltid gör, men jag skulle aldrig sminka mig till vardags. Det har hänt en gång, men det var ett undantag.
Sminkar inte ens mig varje gång jag ska på krogen, blir bara ibland, när jag själv vill.

Så alla ni där ute, sminka inte er om ni inte själv vill och ansiktet mår mycket bättre av att vara fritt från smink. Får inte lika mycket föroreningar i ansiktet då och rynkorna kommer inte lika tidigt. Tänk på det!

Kan också nämna att min sambo inte vill att jag ska sminka mig, det ser så onaturligt ut. och han tycker min stora näsa är gullig.. fast det säger han nog för att jag ska bli glad.. men ändå :)


Så skärp er nu. Var nöjda med er själva och mixtra inte för mycket med era utseenden så kommer allt bli bra i slutändan.

Kärlek till alla
men massor med pussar till min älskling Emanuel!

Kan man vara bakis utan att ha druckit alkohol?

Ibland funderar jag asså.

Måndagen den 3 november mådde jag så dåligt. Sjukt trött och hängig. Kom inte ihåg något heller. Helt väck i huvudet.

Frågade Emanuel om vi varit tillsammans i 9 månader eller 1 år och 9 månader. Kunde bara komma ihåg en julklapp jag gett honom.. fast sedan kom vi fram till att det var 1 år och 9 månader, även fast jag var fundersam.. Tappat minnet totalt.

Jag orkade ingen denna dag. Kunde sitta och bara stirra framför mig. Kollade mestadels på TV.. Hade jag någon gång varit bakis så hade jag nog mått så där som jag mådde.
Men helgen hade jag varit hemma och tagit det lugnt typ hela tiden, men det var natten till måndagen allt började. Vaknade typ varje timme och kollade på klockan. Trodde att det var fullmåne, men kollade på datorn sedan och det hade det inte varit, fast Emanuel hade också sovit dåligt under natten. Mycket knasigt.

Någon annan som också mådde konstigt då?

Olikheterna VS likheterna

Berättade ju om hur det är att vara sambo med Emanuel i tidigare inlägg, men tänkte komplettera detta lite..

Vi är inte speciellt lika..

Tv program
Jag gillar Vänner, Äntligen hemma, Room Service, Ugly Betty, Prison Break, Sing a long och diverse matlagningsprogram.
Emanuel gillar Simsons, Family guy och South Park och annat tecknat..
Jag klarar verkligen inte av Simsons och Family guy. Så sjukt tråkiga program!

Filmer
Jag älskar high school filmer som High school musical, Bring it on (alla!), 10 orsaker att hata dig, En prinssesas dagbok och andra romatiska komedier som Nothing Hill, Pretty Women, Även musikalen Grease är en stor favorit!
Emanuel ser gärna action, kriminal filmer och så liknande.
Fast krigsfilmer har vi gemensamt, men hur kul är det i längden?

Mat
Jag gillar att variera maten mycket, provar gärna nya saker. Gillar även mycket wok med broccoli och morötter. Vill gärna ha olika kryddor olika dagar. Husmanskost och hemlagat är det bästa :) Mycket frukt och grönt skulle jag också vilja äta.
Emanuel vill ha köttfärs, köttfärs och så köttfärs. Gärna väldigt stark mat, allt ska smaka starkt. Chilipulver är nog den krydda vi köper mest. Emanuel äter gärna ute, helst Donken eller Max och visst kan jag också göra det, men inte varje dag, inte varje vecka. Kan ju nämna här att Emanuel är allergisk mot mycket. Morötter, äpple, banan och mycket mer och han är inget stort fan av broccoli heller. Hur kan man inte vara det!? Eller vad säger du Lina? ;)
En favorit vi båda har är dock pannkaka. Mums :) Och sedan jag fyllde år har det även blivit en del tjockpannkaka. Tackar syskonen Boberg för det :) Kokboken jag fick är så bra!!

Musik
Pop, pop och så lite pop. Jag är en poptjej! Allt som går att sjunga till funkar för mig! Gärna klatschiga (stava?) låtar som Emanuel skulle säga. Så där överdrivet glada och romatiska smörsånger. Rix FM, lov it!! Ni vet vad jag menar.. Är 'även fast på 90 talet när jag avgudad Backstreet Boys. Har flera skivor och spelar dem fortfarande. odödliga för mig. Britney och Westlife funkar också och så vidare.
Emanuel lyssnar helst på P3 om det är radio, men annars vet jag itne hur jag ska beskriva hans musikstil.. suttit och rullat igenom hans musik nu när jag sitter vid hans dator.. känner inte igen många artister. men en del reagge (stava?), hip hop och rap och annats om jag inte har nån aning om vad för genre det är..
Något vi har gemensamt är i alla fall Afasi. Så när vi båda vill ha något vi gillar blir det Afasi, men hur kul är det i längden?

Sport
Lov it, lov it! Hockey, fotboll, bandy, basket är väl det jag är mest intresserad av. Emanuel hade sett någon landskamp i hockey och fotboll på TV innan han träffade mig, och någon mer match på mer lokal nivå.. Nu har han sett både fotboll och hockey i Elitserien och Allsvenskan. Har även jobbat både på Strömvallen någon gång och står nu faktiskt i dörren på Läkerol Arebna och river biljetter! Det hade han nog inte trott för 2 år sedan.

Sömn
Jag behöver minst 8 timmars sömn per natt, helst. Gärna mer.
Går gärna och lägger mig 22, senast 23. men är jag trött kan jag gå och lägga mig 21. Jag är ingen kvällsmänniska direkt. Mer morgonmänniska.
Emanuel vill gärna gå och lägga sig efter 24, gärna några timmar efter 24..
Jag går gärna upp vid 8-9 även om jag är ledig. okej ibland kan det vara skönt att sova längre, men inte ofta.
Emanuel sover gärna hela dagen och måste han upp tidigt och bara sovit några timmar på natten så sover han gärna flera timmar mitt på dagen och är sedan jätte pigg på kvällen när jag vill sova..
Ibland har vi kompromissat. Vi har gått och lagt oss 23-24. Men det är inget som någon av oss vill.
Jag kan gå och lägga mig vid 22, men ändå inte somna då på en gång. Ligger gärna och kramas och pratar om dagen då.. men de gånger jag varit vaken till 24 så somnar jag ju på engång när jag lägger mig och det tycker Emanuel är tråkigt.
Emanuel ligger hellre och kramas på morgonen, men jag har ingen ro då. Får ont i ryggen och känner mig stressad. Och jag vill gärna äta frukost ganska snabbt efter det att jag vaknat så då blir jag hungrig och då blir jag irriterad.

Humör
Är jag hungrig så är jag ganska sur och kan till och med låta väldigt arg. Emanuel har fått några utskällningar som han verkligen inte förtjänar, men jag kan itne alltid kontrollera mig.
Emanuel retas gärna, men jag blir tokig på det. jag har en lillebror han har alltid retas med mig. Det räcker, behöver inte en till. Emanuel är lillbror och van med att retas..
Men vi har kommit fram till att jag klagar nog och är irriterad ungefär lika mycket som han retas..

Åsikter
Jadu.. där har vi inte mycket lika.. blir många diskussioner.. Fast jag tycker om att diskutera.. Fast Emanuel tycker att jag blir arg när jag inte får som jag vill. Fast vissa saker kommer vi inte längre med..
Alkohol? Aldrig druckigt och kommer aldrig göra, skulle inte vilja att det fanns.
Emanuel dricker gärna, ofta och ibland lite för mycket enligt mig.. Vill gärna ta en öl till maten.. Inte så uppskattat av mig, men vad gör man inte..
Tobak? Aldrig provat något och kommer inte heller göra det. Lika här. Vad är meningen till att det finns?
Emanuel har provat det ena och det andra, har även varit beroende.. men trappat ner, men känner ibland att nikotin behövs. Suck.
Droger? Totalt emot, varför i hela världen finns det?
Vet inte exakt vad Emanuel tycker här, men han är inte lika totalt emot som jag. Han bryr sig nog inte om vilket..
Uppfostra barn? Där har vi en del olikheter också.. men tänker inte äns gå in på dem..
I övrigt har han inte så mycket åsikter.. så går itne att diskutera så mycket politik och vad som står i tidingarna.. Han bryr sig helt enkelt inte.. Knasigt säger jag.

I övrigt så tycker jag om att tända mycket ljus, titta på en film och mysa i soffan.
Emanuel har gärna tusen kompisar omkring sig och festar gärna.
Visst jag går gärna ut och dansar, men inte varje helg.
Jag väljer gärna TVn också.. Emanuel väljer hellre datorn.. När han inte är med kompisar, vilket inte är så ofta nu i Gävle..
Vi är båda kreativa i alla fall. Han gör musik och jag pysslar med smycken osv.
Jag går gärna på stan, kolla på kläder och smycken, Kan man få för många örhängen? Har tappat räkningen igen.. men var över 160 par i alla fall och är nog över 170 nu också.. sist Emanuel fick något nytt klädesplagg var när han fyllde år, av mig.. en t-shirt.. och innan det var det också av mig.. en lång ärmad tröja..

så ja ni ser.. Vi är inte så lika.. men olikheterna dras ju till varandra..
Bara att hoppas att det funkar i längden.. Vilket jag tror! :)

Det här med att vara Sambo

Första helgen i augusti blev jag då sambo med Emanuel.
Då hade vi varit tillsammans i 1 1/2 år, ganska precis faktiskt.
Emanuel och hans föräldrar + syster kom på lördagen med allt.
När vi fått in allt så väntade vi lite på mina föräldrar.. så när de kom så fikade vi.. så nu har de träffats också. Det gick bra :)

Jag hade städat och grejat massa i lägenheten.
Jag menar 2 personer i en liten två på 38m2
Hur ska det gå liksom..?

Hade fixat med garderoberna, det finns 4, men en är full med skor, väskor och sådant. och sedan har jag pärmar längst ner i en. Resten av den garderoben fick Emanuel och lite till i en annan. En byrålåda hade jag lyckats tömma också.. de kläderna fick hamna i en kartong under sängen.. använder ändå inte de så mycket längre.. Är massa pjamaser (stava?) bara..
fixat i förådet. Proppfullt där nu och har ändå flera lådor kvar i lägenheten..

Hur har det nu gått då?
Jodå, vi bråkar om småsaker.. men det gör väl de flesta.. speciellt när man bor så här nåra inpå.
Jag vill ha städat och rent och det går inte att ha så städat efterosm vi inte kan lägga undan nå saker..
Emanuel har bott med en kompis innan och de städade när de fick lust.. var alltid massa grejer framme och nästan alltid disk..
Men så vill jag itne ha det, så då blir jag gnällig..
men vi försöker lösa allt på en gång..

och vi har nu kommit fram till att den som lagar mat behöver inte diska.. vilket resulterar att det oftast blir jag som får diska eftersom jag slutar vid 18 eller 19 på kvällarna och är då super hungrig när jag kommer hem..
och diskar jag inte då får jag ju skylla mig själv.
Vi har också kommit överräns om att jag ska tvätta och Emanuel dammsuga.
Jag hatar att dammsuga och Emanuel hatar att tvätta. Så även om Tvätten tar 3 timmar mer tid är dammsugningen så gör jag det så gärna.. Kan ju göra massa annat medan tvätten ligger i. Jag finner ro i att tvätta på nå vis..

Fast de är jobbigt att alltid vara så nära inpå..
N'är jag ser TV och Emanuel sitter vid datorn sitter vi en meter i från varandra och oavsett vart man är i lägenheten så är man så nära nästan.. Kök och vardagsrum är ju samma.. Ser alltid samma saker..

i och för sig så har jag nu äntligen fått ordning på min pysselhörna någorlunda.. så har stängt in mig i sovrummet några kvällar och lyssnat på mina CD skivor (Vi har ju inte direkt samma musiksmak) och gjort smycken. Det har varit underbart. Måste göra det oftare!
Emanuel försvinner ju i sin värd när han sitter vid datorn.. hörlurarna på och så spela CS.

Men mycket småbråk som sagt och många diskussioner.. men vi har nog kommit varandra närmare varje gång vi rett ut något.. och nu är vi mer öppna på en gång och säger till när det är något.
För vi kan nog inte leva utan varandra..
Många tårar har det blivit.. Har brytit ihop några gånger.. men det skulle inte funka att flytta isär.. då skulle det ta slut och de vill ingen av oss.

Frågan är nu bara vart vi hamnar sedan?
Emanuel funderar på att hoppa av skolan och det lutar ganska mycket åt det hållet nu efter hans praktik..
Han trivs inte i Gävle och jag tycker att Gävle är en perfekt stad.
Nära till allt.
Nära till Sthlm, nära till havet, nära till mamma och pappa, nära till hockeyn och fotbollen som jag gillar väldigt mycket.
Hur skulle jag klara mig att bo i GBG exempelvis som det lutar lite åt för Emanuel.. Ska jag bara se Brynäs när det möter Frölunda..? Läskigt..
I och för sig älskar jag Göteborg och ar sagt att jag skulle kunna bo där.. fast nu när det börjar bli mer verkligt så vet jag inte vart jag ska ta vägen.. så sjukt läskigt.. Bo någon annanstans än Gävle? Gah.
Fast vi har också funderat på Umeå och Spanien.. ja ni ser.. inte speciellt nära Gävle liksom.. *livrädd*

Men jag måste väl växa upp jag med. Flytta från mina föräldrar på riktigt.. för jag bor tydligen kvar hos dem som en vis person säger :P
Vadå, jag har en bra relation till mina föräldrar, speciellt mamma. Nu bor jag 7 minuters (Jag har tagit tid) gångväg hem till dem.. Det är perfekt. Skulle kännas konstigt att inte se dem varje vecka, för det gör ajg nog nu.. Varje hemmamatch i hockeyn och fotbollen så ser jag dem. Pratar med dem. Jag och mamma pratar även en del i telefon och det blir även att man går dit på middag eller bara ser på TV med mamma i soffan som förut när vi bodde i Sätra..
Det känns grymt läskigt att inte ha det kvar.

Fast ett alternativ är att prova Emanuels hemstad, Uppsala.
Det känns bättre för mig. Börja med ett litet steg.
Fast då kommer nog inte Emanuel va hemma så mycket.. kommer va med sina kompisar hela tiden.. så jag vet itne det jag heller. men då är det när ahem i alla fall och jag kan fortsätta tillhöra UNF Gävleborg. och åka på deras saker.
Det känns också läskigt. Byta UNF disktrikt. Jag menar vi är ju störst, bäst och vackrast. Vi gör massa roligt. Vemdalen, Liseberg och sedan JUNIS lägret på Laviken. Där ska jag alltid vara med. Skulle gå sönder om jag inte kunde vara med på det. och nu har vi ju även börjat med UNF läger på Laviken. Måste fortsätta med det också!

Så jadu.. finns mycket att fundera på.. Men bo tillsammans det ska vi!

Jag måste ha jobb också.. Har garanterat jobb till nyår, men sen då?
Vi får se..

Läskigt läskigt..
Men det är väl så när man blir vuxen..?

RSS 2.0