Studenter

I torsdags tog Diana studenten. Träffade Emelie med William och Carro på stan och så begav vi oss till Vasa efter att Emelie ätit.
Oj, vilka minnen. rysningar. Vill göra det igen!
Så underbar känsla att ta studenten.
Så fick Diana blommor och presenter och vi såh även henna gå lite i tåget  och pratade med henne lite innan vi begav oss. Släppte av Carro vid släktingar och sedan följde jag med Emelie till hennes mamma eftersom William var så hungrig så bar Emelie honom och jag drog vagnen. Sa hej då och begav mig hemåt.
Tvättid!
Hann tvätta 2 maskiner i alla fall och nästan allt hann torka :) bara jeansen och mjukisarna som inte hann, men de gör inte det på flera timmar. knas.

sedan handla med mamma.

På fredagen så köpte jag blommor på stan och träffade fam Boberg - Kenneth.
åkte med dem till Borgis en snabbis först eftersom Markus skulle hämta lite saker där och sedan upp till Polhem, släppte av mig och Kajsa så gick vi till skolgården och började leta efter folket. Hittade pappa först, han pratade i tele med Joost. de var på väg..
träffa Linda och sedan kom alla.
snack och kramar.
Så sprang Emils klass ut, Mirjams pojkvän alltså.. och någon klass senare kom Emmoth, Lindas pojkvän.. och sedan kom Mirjam.
Blommor och kramar.
Tittade när de gick i tåget, knäppte tog mycket kort. Orkar dock inte lägga upp några här nu.. är så trött. men finns på facebook för intresserade.
sedan var jag, Kajsa och Lina på väg ner till stan, kanske skulle träffa Emelie, men då var hon på väg hem när vi fick tag i hennes mamma, Emelie matade William.
då träffa vi på Carro istället :) kramades och snackade.
sedan åkte jag, Lina och Kajsa till Brynäs och vi hittade rätt på en gång! sensation! usla på att hitta alla, men nu, vi har aldrig kört dit förut, men åkt med våra föräldrar. men vi hittade! :) så glada, men chokade.
Satt i solen ett tag efter vi hittat parkering. Kom ju dit alldeles för tidigt än vad det var sagt. Men när Helena med barn kom så följde vi med dem in.
kramar igen, men väntade med presenterna tills alla i respektiva familj var där.
så mat, så god kycklingsallad! mums. ska be Linda om receptet!
pratades massa fotboll. Mirjam fick Favoritmål av Bobergs, alltså landslagets kokbok. kul att veta vad alla gillar :)
fotbollsgalningar som vi är..
och haha, Jonathan tyckte att tjejer inte kunde vara sportintresserade. snacka om att hamna i fel sällskap. Lina och Mirjam är bland de mest fotbollsintresserande jag vet, om man tar bort min bror och Linas bror så kommer de på första plats :) haha, hela våra familjer är väldigt intresserade. men men. Lite kul var kommentaren :)
och sedan fika. marängtårta med jordgubbar :) mums mums :)
och så kollade vi på kort från Mirjams bal. fin fin :)
och även på kort som tagits under kvällen.
sedan vid 18 blev det hemfärd. Dags att se fotboll och Mirjam skulle till skolan igen för att åka lastbil.

men vilken dag, fick rysningar denna dag med.. så underbart att ta studenten! kom nästan tårar.. vilka minnen :)

så då blev det hem och greja..

och bara så att ni vet så Älskar jag Emanuel! :)

En heldag

I onsdags träffade jag Louise, Stoffe och Angelica vid bussen vid 11.
11:20 bar det av.
typ 11:40 var vi i Furuvik.

Tittade på djuren, så söta och fina djur!

  
 

finns även fler bilder på facebook.

åt matsäcken vid fiskelägret. Louise hade gjort mackor med kycklingröra och tunnbrödsrulle med skinka, ost och sallad. Angelica hade frukt med och jag dricka.
Mums :)
Då regnade det även lite.. men gjorde inget eftersom vi satt under tak.

Sedan spelade vi lite chokladhjul och sånt. Efter många kronor så vann vi äntligen. en liten daimpåse! haha. men vilken lycka när vi insåg att vi vunnit, fast den dämpades snabbt :/
fast sedan vann Angelica en sån där stor kexchokladlåda. Då var det glädje :)



vid 16 var vi i stan igen, då gick jag och Angelica till Vasa huset där Håkan och Robert spelade snooker.
lämnade av kexchokladen och gick sedan på stan. Gick till make upp store som hade rea.
Fick vänta utanför i 40 minuter, fast hon sagt 10 från början. De skulle tömma på folket som var där inne och sedan fylla på.
Fick en dryg tjej som kom från ingenstans och trängde sig framför oss. hon smög närmare hela tiden och jag är ingen som tjaffsar och knuffar tillbaka så jag flyttade snällt på mig.
till slut stod jag bakom henna och Angelica. Knas.
Men vi fick tag på det Angelica skulle ha och sedan hjälpte hon mig att välja ögonskugga. Jag är ju kass på vad allt smink heter. Vet knappt vad man använder vad till :P jag vet lite, men nja. inte riktigt min grej. fast kul att sminka sig när man ska ut.
Så det blev en grön och en guldaktig ögonskugga åt mig och så ett par örhängen. 151 hela par har jag nu :P

Sedan följde jag med Angelica och Robert hem till dem och Angelica sminkade mig. fin fint :)

  Dessa bilder tog jag när jag kommit hem på kvällen..

Så vid 19 var vi på churt street (stava?) och åt middag med Håkan och Louise. Trevligt :)
fast sedan blev det hejdå till Angelica och Robert. De har ju flyttat hem till Burträsk nu :/ Kommer sakna.
Fast i höst kanske det blir Sundsvall för dem och i så fall ska jag och Louise åka dit och hälsa på. Tar ju typ 2 timmar med x-tåget.

Skjutsade sedan hem Håkan i hans bil. Läskigt. Bromsen tog på en gång, väldig skillnad från min bil. men vi kom hem hela :)
Sedan blev det promenad och telefonprat med Emanuel hem.

En lång, men trevlig dag :)

Upp och ner, fram och tillbaka

Knas med uppdateringar.. där det står om sista lektionen är inte alls skrivern för 4 dagar sedan.. nu kom den upp, men har inte synts tidigare tydligen.. men det inlägget skrevs i alla fall den 10/6.

I måndags så fixade jag en massa. cyklade fram och tillbaka, upp och ner.
Var på banken, stan, Söder, NBV, stan och åt lunch, skolan och lämnade nyckeln till hutschen, stan, lokalen, NBV, hem, NBV och sedan hem igen.
Helt galet. fick massa träning, det dumma var bara att jag helst inte skulle träna då eftersom jag fortfarande åt tabletterna för mina leder. 10 dagars kuren. men men.
Var på banken till 11 och var sedan hemma sista gången 17.
Men fick en hel del vettigt gjort :)

Så ringde mamma när jag ganska nyligen kommit hem och ville fixa present åt Mirjam. Jag vägrade. Orkade inte ta mig ut en gång till.

Nationaldagen + lör & sön

Då grejade jag lite hemma.

har även fått tillbaka min kreativitet kan tillläggas. Har gjort flera armband och halsband :)

Gick till stranden vid 14, ringde brorsan som också kom dit. solade och jag badade även. Första doppet i år. Aldrig varit så sent sedan vi köpte stugan i Kungsgården. men men. Var kallare än jag trodde, men fortfarande inte så kallt. Skönt :)

Sedan kom Emanuel med tåget 15:30 så mötte honom på stationen.
Så förutom att jobbat i helgen så har jag umgåtts med älsklingen :)
Vi har varit på Bio. Brudens bäste man, jag fick välja :) Den va bra.
Hyrde även en film som jag just nu inte kommer ihåg vad den hette. men handlade om Irakkriget. hemsk, och det värsta är att det var delvis en sann historia :/
Ätit popcorn och jordgubbar i massor i helgen :)
Inte behövt diska så mycket då älsklingen gjorde det när jag jobbade :)

På jobbet på lördagen fick jag veta att de skulle antagligen sälja företaget så de vill inte anställa något. gah. Jag behöver jobb.
På söndagen pratade jag med chefen. Skulle få veta sommarschemat i veckan i alla fall. Vill och kan jobba!


men men.


Städning och hejdå!

var i skolan lite efter 12 på torsdagen. städade och plockade ihop. in med det jag skulle ha kvar i bilen och körde hem vid 3.
fixade lite hemma och cyklade sedan till slänten nedanför kyrkan. Håkan och Helena var redan där. spelade kort och pratade..  jag kom lite efter 16 och sedan började de andra droppa in efter 17.. snackade, spelade kort, knäppte massa kort.
lite efter 20 började folk röra på sig.. nästan alla i klassen skulle ju på Alexs 30 årsfest. Alex som gick med oss i 1an. Så då blev det kramkalas. Då först kändes det att nu skulle vi kanske inte ses igen. Okej, många bor kvar i stan, men de som skulle flytta. har inte velat tänka på det. har bara jahapp liksom. men nu när vi kramades hejdå. men men.
Jag begav mig hemmåt.. grejade lite.. och sedna när jag skulle sova kom det några tårar.. då hade verkligheten kommit ikapp.
men återträff får vi ha. om ett år. och vi har ju startat en blogg där alla kan gå in och skriva. har fått mailet om att det är klart så ska registrera mig snart. se vad folk gör. hur många som skriver vet jag inte, men kan va kul att se de som gör det.

aja. hejdå DT5h. Kommer alltid ha minnena kvar!

Avslutningsmiddag

Onsdag kväll vare avslutningsmiddag med klassen och lärare.
14 elever, 11 lärare.
träffades 18 i ateljen med fördrick. Lite knas tycker jag att de hade alkohol, även om de också hade alkoholfritt. men ändå. undra vart de la de kvittorna någonstans?
aja. trevligt. Gav blommor till lärarna också. åt jordgubbar och minglade.
Lottade hur bordsplaceringen skulle bli. Annika gjorde lappar i olika fäger. De två som fick samma färg skulle sitta bredvid vardandra och sedan fick man mixa ihop som man ville. så delvis fri placering.
Jag hamnde med Kjell.
sen vid 18:40 begav vi oss till Stora vall.
var inge långbord som alla trodde, utan små bord, men 4 eller 6 platser.
men vi var ojämt antal så vid ett bord blev det 3 personer, men det bordet satte vi ihop med det jag satt vi. så vi blev 7.
jag hade Kjell bredvid mig på vänster sida. Snett mittemot satt Robert och mittemot mig satt Henrik. Det var fler killar en tjejer så vissa killar fick ha en kille som "bordsdam" snett mittemot år andra hållet satt Ragge, som var själv. och bredvid mig åt andra hållet satt Dan och bredvid honom satt Ann-Sofie som även var toast master.
trevligt trevligt.
så kom maten. de som hade fiskgrytan fick mat först. luktade så gott! blev grymt sugen på den.
men eftersom fisken såg så bra ut så hoppades jag och Robert på att kycklingen skulle va likadan.
men nja. inte riktigt. Så här i efterhand skulle jag valt fisken. men men. Blev inte riktigt mätt heller. men hur ofta blir jag det!? :P
efterrätten var god, jordgubbar med glass och nån grön röra som vi gissar på var hackad citronmeliss och socker. smakade citronmeliss i alla fall.
Lite knasigt med serveringen för de frågade inte om vi ville ha notan och vi sa inte till heller, men de kom ut med den. Så då betalde vi och sedan beställde några kaffe. de verkade lite stressade tycker jag. knas.
så när ett bord fått kaffe så insåg ett annat bord att de ville också ha osv. så då blev det betalning en gång till. mycket mysko.
jag ringde Diana också.. kollade hur många ungar det var eftersom det varit sista JUNIS. hade varit 4 :) och hon och Kajsa. grymt kul :) gott bra hade det gjort i alla fall. bra bra.
sedan tillbaka till ateljen.
ännu mera dricka kom fram som lärarna fixat. vin, öl och så cider som var alkoholfri. och så hade ju de flesta med sig också.
var trevligt i alla fall. satt vid ett stort bord och pratade. 
12 bestämde vi att vi skulle va tillbaka i skolan och städa dagen efter. alltså städa ur vårt klassrum.
var hemma vid 3 på natten. skapligt trött.
men trevlig kväll.

Sista lektionen

är avklarad.

i måndags var det som sagt eget arbete, gjorde klart en del saker.

på tisdagen hade vi redovisning av ljusstaken.
men som ofta händer så blev letionen ändrad.
På måndagen hade vi fått höra att vi skulle gå 9:15-12 och sedan sluta. men så då på tisdag 9:15 kommer lärarna och säger att de måste ha ett viktigt möte så vi får börja 13:15 istället. tjoho liksom. kunde gjort annat hemma då. men vi gick ut i solen och spelade kort.
satt ute i typ 2-3 timmar i solen! tänkte inte så mycket mer på det..
så redovisning efter lucnh då. Jag var först ut. suck. hatar det. fick massa kritik. hela klassen hade ju inte varit så seriösa kanske, men eftersom jag var först fick jag kritiken och de andra kunde tänka ut bra svar till det blev deras tur. så kan de va. men ingen komplitering på det i alla fall.

apropå solningen. fin bränna man fick :) hade halernecklinne på mig, vilket jag inte använder så ofta.. men men. mycket färg fick jag.

på onsdagen var det sista lektionen. hade redovinsg av webportfolion. De flesta ville bara lära sig programmet och la inte ner hela sin själ i hur det såg ut. Vissa fick dock mer kritik än andra. knas.
fast våra lärare fick tårar i ögonen.. detta var ju sista lektionen!

Visst, lite sorgligt nu när klassen kommit närmare vardnar de senatse månaderna. men samtidigt. Nu är det slut!
Delade känslor..

PS. Detta skrevs för 4 dagar sedan, men verkade inte som att det fungerade at lägga upp då..

Vad dålig jag är

på att uppdatera ofta..
på senaste tiden har tiden inte riktigt räkt till..

Om jag börjar där jag slutade så blir det onsdag föra veckan som jag ska skriva om nu.
Hade ingen lektion så var hemma och grejade. plockade lite och gjorde köttbullar på typ 1 kg!
halva smeten blev det vitlök och tomatpure i. mums :)
på kvällen vare JUNIS. 2 barn. vi lekte i Bourlognern. De blev sedan hämtade tio minuter innan egentligt slut eftersom jag skulle iväg.
Så bytte om och cyklade till Libanesen på hörnet. De andra hade redan kommit eftersom bordet va bokad från 7, jag kom nästan halv 8. men de visste att jag skulle bli sen.
Så massa prat och god mat åt vi. Jag åt kycklingspett med dess tillbehör.
Tisdagsriddarna är vi nu kallade :) var alltså de jag brukar rida med som var ut och åt. trevligt trevlig. var hemma lite före 23. så länge satt vi där. så kan de va. de pratade mest om sina barn i och för sig. Vilka skolor de gick på, vad de tyckte om det och att de skulle va med på GD/GIF i helgen. haha tänk när man var med där. 3an till 6an. länge sedan. men kul var det :)

Torsdag var det lektion från 10 och framåt. när man kände sig klar fick man gå. jag gick 15:50, alltså 10 minuter innan vi egentligen skulle slutat :P
gick på stan lite, sedan hem och åt och fixade.
träffade mamma vid 18, då gick vi till travet. 45 minuter tog det.
Åt våfflor :) med damklubben som mamma är med i. och sedan spelade jag i 3 lopp.
10 kr Plats på nr 1 och 8, 1an hamnade på plats och jag fick 16 kr :) 8an kom 4, kan tilläggas, så inte så långt ifrån..
nästa lopp spelade jag på nr 8, 10 kr och plats som alltid :P
gick inge bra..
och sista loppet jag spelade, så blev det nr 1 och då vann den hästen, men jag hade bara spelat plats så jag fick bara 17 kr, men hade jag spelat vinnare hade jag fått lite mer. men men.
skulle ha spelat bara på nr, eftersom i andra loppet så blev 1an 2a tror jag, plats hamnade den på i alla fall.
men för att summera, jag spelade för 40 kr och gick alltås bara minus 7. det tycker jag är bra :)
Länge sedan jag spelade nu.. i sommras var det sist, men men. Vill på nattravet i sommar i alla fall och då ska jag nog chansa på vinnare nån gång. det är ju då man kan vinna pengar om man inte satsar på favoriten.
sedan gick vi hem, tog en annan väg och då tog det 35 minuter. så kan de va.
pratade i tele med Emanuel. han hade ju köpt en ny telefon nu :)

På fredagen grejade jag hemma och åkte till Uppsala så jag var där 16:40. satt och solade tills Emanuel kom, väntade i typ 2 sekunder på Johan. haha, precis när Emanuel sagt att vi skulle vänta på Johan så stod han där. så kan de va.
snackade lite. sedan åkte jag och Emanuel till Funbo.
Åt middag med hans pappa och sedan såg vi på talanfinalen. Grym röst på Zara som vann. Gävletränad såklart :)
jag var grymt trött sedan.. så vi sov.
vaknade vid 6 som alltid, suck. bara för att jag vaknar då på vardagarna. men men. lyckades somna om och sedan klev vi upp lite efter 10. åt lite frukost och jag läste tidningen. Kollade även på bilderna i datorn som Emanuel tagit med sin mobil. väldigt bra bilder faktiskt :) Så lunch. mycket gott, som alltid :)
sedan klippte Emanuels mamma hans hår och jag satt ute och solade. kokhett verkligen. härligt, härligt :)
sedan buss in till stan.
gick på stan lite innan tåget gick.
Så hem och grejade lite och jag var sedan hos mina föräldrar och bror typ 17:30. Firade mamma. BengtOlof och Ingrid var där ett tag också, när de åkt, åkte vi till Munken och åt. Oxfile med massa peppar :) åt jag och pappa. mamma och brorsan åt fläskfile.
sedan hem och spelade kort, 2 kortlekar som vi kallar spelat, eftersom jag aldrig lär mig vad det heter, tror inte Tobias vet heller i och för sig :P
Jag vann :)
sedan såg vi sommarkrysset hela familjen och efter det började en film som både jag och mamma ville se, så då såg vi den och sedan fick jag ta min bil hem eftersom pappa använt den klart.
var hemma lite före 24. då blev det sova..

Söndag jobbade jag 11-15. var hela tiden lite folk i butiken, fast mot slutet kom det massa och det blev lite stressigt eftersom vi hade allt kvar på kajen, som vanligt :P
men vi lyckades faktiskt stänga 15. tjoho :) för ovanlighetens skull. :)
sedan hem och åt lite.
Ringde Håkan, så kom han och hämtade mig. Så åkte vi motorcykel :) aldrig åkt förut. och vi har ju snackat om det i alla år vi gått på Design och träteknik. men nu blev det alltså av, några dagar innan sista dagen i skolan. åkte runt massa, på ställen jag inte alls varit på. men åkte även till Valbo och Sandviken. Snabbaste vi åkte var 90 och då vibrerade mina tår i skon. haha. lite läskigt. så jag ville inte åka snabbare. men kul var det, fast säkert roligare att köra själv och då får man nog inte ont i nacken heller :P var ju tvungen att ha huvudet snett hela tiden. men men. vi stannade några gånger och vilade så jag fick sträcka på benen också. var verkligen varmt i jeans, långärmad och jacka, så länge man åkte gick det bra, men när vi stannade. ojoj. brann nästan upp. skönt att svalka sig på Statoil Hagaström och köpa en dricka :)
var hemma igen vid 7 så vi åkte i nästan 3 h! tiden går snabbt när man har roligt.
Då åkte jag och handlade och när jag kom hem gjorde jag mat, då ringde Emanuel så pratade lite med honom också medan jag såg på intervjuen med Zlatan.
Så när maten var klar la vi på och jag såg klart intervjuen och sedan såg jag Parlamentet som jag spelat in, men jag somnade.. vaknade efter 23:30 när Emanuel skickade ett sms. bra att jag blev väckt. hade ont i nacken och resten av kroppen också för den delen. tog mig upp och gjorde mig klar, la mig i sängen och somnade på en gång.

Imorse när klockan gick igång 7 var jag död. så trött! ställde om klockan på 7:40 och fast att de väsnade otanför så somnade jag om.. klev upp 8.
Ätit frukost och läst tidningen och kollat mailen. Fört över saker på USB-minnet som jag ska ha i skolan idag.
Eget arbete. Ska göra klart hemsidan, ska lägga in en bild till och sedan räkna ut ljusstaken och göra kompliteringar på exjobbet.
Så nu måste jag avsluta detta och duscha.
Sa igår att jag skulle va i skolan vid 9-9:30. a jo tjena.. blev inte riktigt så inte. men men.

hej svejs!

RSS 2.0