Oj vad länge sedan

Oj vad länge sedan det var jag skrek. Sitter här med kalendern och kollade mitt senaste inlägg nyligen.
Ska försöka göra en snabbgenomgång om vad som hänt sedan sist.

Söndagen den 18 maj var det inge speciellt egentligen. handlade, men det mesta jag skulle ha va slut :P men blev bra ändå.

På måndagen fick en ny uppgift i ett nytt ämne. tjoho, men ska inte va klart fören 3 juni så alla i klassen sköt lite på det :P
Efter skolan var jag hos frissan och klippte mig. Mest topparna, men mera uppklippt och det kortaste är nästan en lugg, går inte att sätta bakom öronen som jag kunnat tidigare. Mycket nöjd :) så luftigt. Det dumma med mitt hår nu bara är att färgen börjat blekas ur och håret börjar se grått och slitet ut. men ska inte färga om fören efter sommaren. kommer ju bara blekas massa i solen i sommar. så jag får va lite gråhårig :/

Tisdagen gick åt till att förbereda inför vernissagen, fast med många vändtior som blivit klassens favorit spel. så fort det finns tid och inte tid så spelas det.
Red även för sista gången innan sommaren. kommer sakna :(

Kajsa skulle hjälpa mig på JUNIS på onsdagen, fick sms av Diana att hon också skulle komma. så satt vi där och inga barn kom. så vi flummade i typ 2 timmar. galna ljud jag har på min mobil :P grymt kul att få koppla av lite, även om jag egentligen borde gjort annat, men kunde ju inte säga åt Kajsa och Diana att gå när de nu var där.

På torsdagen förberedes det för vernissagen och jag var nästan helt klart när jag var tvungen att åka.
Massage var det dags för :) På Aromarummet, där jag varit tidigare. Mycket bra :) presentkort på helkroppsmassage :) så skönt att få koppla av. halv sov och hörde mig själv snarka. så kan det gå :P men men. underbart :)
handlade senare med mamma..

var i skolan vid 9 på fredagen och gjorde det sista inför vernissagen. åt, åkte hem, dammsög och fixade. var sedan i skolan igen vid 15:40. förberede det allra sista och spelade såklart vändtia :P
vid 17 började det droppa in folk. det var dags för vernissagen för examensarbetet. Så härligt :)
BengtOlof och Ingrid kom först som jag kände, sedan kom Bobergs barnen och sedan Kenneth och sist kom mamma, pappa och brorsan. hade guidad tur på utställningen med alla omgångar för sig och sedan Boberg och min familj fick en guidad tur i skolan också.
efter 19:30 kom det inge mer folk så då började det grillas. några gamla elever var där, 1 från 1an och nästan alla från 2an, 2 lärare och hela 3an varav några hade sina respeltive med.
grillade, åt, snackade, spelade trappkubb, dansade, skrattade.
Var väldigt roligt :) Fick reda på en sak också, som jag i och för sig kan förstå, men jag är ju sådan som person så jag menar inget. men men. lite kul var det.
Gick hem med Ann, Theres, Karin och Henrik. De två första avvek ganska snabbt i och för sig då de skulle till söder.
de andra två gick jag med nästan hela drottninggatan.
Ringde Emanuel när jag blev själv, men inget svar :/
var pigg när jag kom hem så åt chips och såg på TV, fast somnade ganska fort efter jag slutat äta chips. vakna ca 1 h senare och gjorde mig då klar och la mig. skrev sms till Emanuel och somnade ganska snabbt, då var kl vid 4.

    

Hade kl på väckning 9, men väldigt trött, så ställde om kl på 10. kom sedan upp vid 10:30
frukost, läste tidningen. torkade golven, duschade och lagade mat.
typ 13:40 kom Emanuel. åt lunch och sov sedan typ hela dagen.
gick hem till mina föräldrar och bror till 19. åt middag, såg sommarkrysset och sedan 21 var det dags för Eurovision song contest. Då blev det även jordgubbar, glass och grädde. mums :)
brorsan hade förberet papper med siffror så att alla kunde föra anteckningar och sedna när alla sjungit så skulle vi rösta som de gör. 1-8, 10, 12.
Vi fick rösta på Sverige.
Min 12 gick till Island, 10an till Sverige och 8 till Ukraina, sedan vet jag inte vilka länder det var, men deras startnummer. Så 7 poäng till 6an(där de hängde tvätt. haha så kul :)), 6 p till 5an, 5 p till 23an (det var enda låten jag och Emanuel tyckte lika om, en fin ballad :) ), 4p till Norge, 3 p till 14 (piraterna, den var lite rolig :P), 2 p till 17 och 1 p till Danmark
Totalt bland oss så vann Sverige, fast ingen gav den en 12a, men det var enda låten som fick poäng av alla. 2a blev Island, 3a blev Norge, 4a blev Ukraina, 5a Danmark, 6a blev låt 5, 7a blev låt 6, 8a blev 8an, 9a blev 7an och 10a blev 23an.
Ryssland som vann var det bara pappa som gett poäng - en 4a.
haha så kan det gå. Inte rätt låt som vann alltså. men men.
kl var ju över 12 när det var slut så då firade vi morsdag lite också. mamma fick ett halsband med matchade örhängen av mig och brorsan.

10:10 på söndagen blev jag och Emanuel hämtade. Åkte till Bergby kyrka. Kajsa skulle konfirmeras.
var först, men sedan kom Anette och Anki, Maria och Gunilla med farmor och mormor, resten Forsmark - Emelie. Sedan Markus, Margitta och Lina. Sen Emelie med William och Nisse och sist Kenneth.
och ja ni.. lite annorlunda konfirmation. i och för sig har jag bara varit på min och Linas tidigare, men ändå.
Vi stod upp när vi skulle sitta och tvärtom. hade blivit lite missar med stjärnorna. men men. länge sedan man var i kyrkan. var mysigt.
Sedan bar det av hem till Boberg där vi även firade Markus som fyller 18 på torsdag, men alla var ju samlade nu.
grillade, spelade minigolf. japp, så äre. Kenneth fick en bana när han fyllde 50 :) så kan man byta ut hindrerna. mycket trevligt och roligt :)
Nisse och Tobias delade på första platsen, Emanuel och Mathias på tredje, jag kom 4a och Markus sist. tack vare att han fick 7 på sista. hade han haft 5 så hade vi delat på sista. så det var jämt.
fikade även :)
Jag och Emanuel såg en film på kvällen. Den om poliserna som på nyår blir stormade av andra poliser. galet.

    

på måndagen 7:49 gick Emanuels tåg, men jag va så trött så vi kom upp, duschade och fick sedan springa sista biten till tågstationen.
gick hem igen, åt frukost och sov sedan 2 timmar till. galet.
sedan var det skola 13:15-16:00
hem och lagade köttfärssås. blev 4 portioner som jag frös in och en som jag åt och en blev kvar i kylskåpet.
somnade sedan framför tvn vid 21. hur kan man va så sjukt trött?

I morse var det väckning 7, frukost, tidningsläsade och i ordningsgörande.
skola 9:15-15:45 började med portfolion som vi ska göra. anpassat bilder för webben.
till apoteket och hämtade ut medecinen som jag ska börja äta den 1 juni för min ledvärk. 1 tablett, 3 ggr om dagen i samband med mat i tio dagar. ingen träning då. får se om de blir nå bättre. sedan hinner jag börja träna igen innan jag ska tillbaka till sjukgymnasten, bar för att se om det hjälpt något.
sedan hem och såg inspelat.
träffa Emma på stan 18:05. boka träning på torget gick sedan ut i solen.
sedan 18:30-19:20 var det medelpass med friskis & svettis. ojoj. jobbigt. noll i kondis, men det var kul. fick adrenalin :)
sedan hem, duscha, värmde på köttfärsen och makaronerna som blev kvar från igår och åt det till Äntligen hemma.
nu skriver jag här och till Emanuel på msn.. han lyckades ju tappa sin mobil i fredags.. suck. saknar din röst!

men men. nu får det räcka. får se när nästa gång blir. hej svejs!

Uppdatering

I onsdags på JUNIS var jag så förbannad ett tag. Att barn aldrig kan lyssna och förstå. men som sagt de är ju barn, men ändå. Lite vett kan de väl ha. Jag orkar inte tjata i en timme. Gah.

I torsdags var det resa till Hälsingland som stod på schemat. Var på studiebesök i Viksjöfors på Lesa Lego AB. Väldigt intressant, spännande maskiner :)
Sedan blev det lunch på Gästis i Alfta. Återseende. Bodde ju där några dagar med skolan i höstas när vi hade lektioner på skogstekniska. Blev i alla fall ärtsoppa och pannkaka. Mycket gott! Har nog aldrig ätit så god ärtsoppa och flera i klassen höll med mig, alla som åt av den faktiskt :)
Sedan for vi vidare till Arbrå, vårt huvudmål - Träslottet. Typiskt Hälsingland. Söta små stugor. Ställde upp vår utställning från möbelmässan. Den är berest den. Varit på flera ställen. Trevligt :)
Fast det var svinkallt där. Frös och skakade gjorde vi alla i klassen.
Några av oss lekte oss lite varma i en lekpark. en hjul som stod på sneden och som kunde snurra försökte vi hålla balansen på. Väldigt kul faktiskt. Många skratt och man glömde kylan för en stund. Sand i skorna fick vi också. Det var länge sedan. haha :)
På vägen hem så fick vi åka gamla vägen från hagsta typ eftersom en lastbil vält mellan Hagsta och Gävle i södergående rikting på morgonen och de hade inte hunnit röjt upp. var så mycket.
Så då blev jag avsläppt på busshållplatsen utanför Kajsa. gick hem till henne och åt, och så när Diana plingade på så öppnade jag, jag var ju närmast. och haha vilken min. garvade så mycket. Diana visste inte att jag skulle va med. haha :)
Sedan gick vi till lokalen. Skulle va med på JUNIS. De har några fler barn där ute än vad jag har i stan. Ja i stan. När man sa Gävle förstod inte barnen, men när man sa stan så visste de precis. så söta :) Så är det att bo på landet (Hamrånge ligger ca 3 mil utanför Gävle).
Men det som var bra här var att innan 18 fick inte barnen komma in eftersom det började 18 och då kunde de fixa innan. Undra om jag ska börja med det också. lite drygt ibland när de kommer 20 minuter innan man börjar och ska leka. Har ju lite annat att göra då.
Spelade spel. Grodor som skulle hoppa in i en hink. Olika poäng och så. jag var först att få 100, alltså i hinken :) tjoho :) Fast jag vann inte, vilket var tur. Roligare för barnen om de får vinna. Spelade det två gånger och skrev poäng en gång. Sedan stekte jag ägg. Alltså ett annat spel. och sedan Mix max. Oj vad länge sedan det var. haha men kul att få sitta lugnt och spela spel till skillnad från mina barn i stan som springer runt och lever om hela tiden. men men. Är kul det också, men orkar inte längre. Min kropp börjar bli gammal. suck.
Pratade även om vad alla skulle göra i sommar. Flera som skulle till Laviken. trevligt :) Söta barn :)
Så fika vid 19:30 när det slutade. äpple och brago kex. så länge sedan jag åt brage kex. mums :)
Sedan hem till Kajsa igen och snackade med henne och Markus. Så nu vet jag vad de önskar sig också. Kajsa konfirmeras ju nästa helg och Markus fyller år då i veckan.
så hem 20:45 bussen. Går ju inte så ofta där ute :P

På fredag 9 var det möte i skolan för att bestämma saker inför examensutställningen. Så nu var det mesta bestämt och fixat. Bara min egen planch med text om vad jag gjort som saknas. Ska nog börja lite med den i morgon. Pratade även om invigningen på Arbrå Träslott som var idag. Jag hade hört på nyheterna att de snöade i Edsbyn och Annika hade pratat med Danne på morgonen och fått veta att det var snö i Lottefors och det är inte långt ifårn Arbrå. Så då bestämde vi oss för inte åka. Skulle nog inte komma så mycket folk idag och det var ju ingen direkt invigning. de öppnade 10 och så var det nå band som spelade då och då.
Lyckades fixa en sponsor till vernissagen. 3 påsar chips från Konsum Hagaström, eller Coop Nära som de hette nu. hade gjort om lite. kassorna var flyttade. Grymt länge sedan man var där. men men. Louise fick se lite av Hagström också.
Sedan åkte jag och Lousie och köpte lite mer chips och cider.
Så hem och vänta på mamma. Blev pappa som skjutsade oss till söder. Ställde upp inför loppisen idag.
Så hem och såg inspelat.

Upp idag 7 och vänta på mamma och pappa som kom 9:20. Upp på Söder igen och fixade det sista.
Sedan var det loppis mellan 10-15. Hade ju lovat mamma för länge sedan att hjälpa till på loppisen, men skolan hade gått före om jag åkt till Arbrå, men nu blev ju det inställt. De första kom typ 20 i 10 och vid 14:45 började vi plocka ihop. Fick en del sålt av mammas Tupperwere. Försäljarrösten åkte på både mig och mamma. man lär sig ju av de bästa som mamma sa :) Kan det mesta om de flesta burkarna. men jag satt ju med i tio år när mamma sålde hemma och även sånt man snappat upp när folk pratat eller som mamma berättat hemma om de burkarna vi använt.
Jag fick även en del bukrar till. eller jag tog dem. Mamma visste att jag behövde fler för torrvaror så nu har jag nog så jag klarar mig. Blev tre påsar :P fast många stora burkar.
Köppte även lite av de andra som stod där.
2 böcker av en för 10:- styck och en bok av en annan för 5:- och två ljuststakar för 10:- styck. de matchar med den vita ljusstaken jag har i sovrumsfönstret :)
Sedan hem och ringde Emanuel, men han stod i duschen.
Kollade då lite på TV och somna i soffan. så sjukt trött.
men det är nog vädret :(
Igår var det så fruktansvärt kallt så jag trodde det skulle snöa här idag. Jag menar det snöade ju i Hälsingland, en timme uppåt så vore ju inte chokad om det kom hit.
Men ingen snö, fast kallt och regnet vräcker ner. Har gjort det hela dagen. Hatar verkligen regn ibland. Blev sugen på att gå ut när jag lagade mat och lyssnade på RIX FM Party. Dansa loss lite, men inte nu. Då är man ju dyngsur innan man äns hunnit ut från gatan.
Emanuel ringde när maten nästan var klar så pratade med honom i typ 10 minuter och åt sedan medan jag såg Sommarkrysset. men jag missade Cans som jag helst ville se. Han måste varit i början när jag pratade med Emanuel. men men. Fick se Noice i alla fall :)

Nu sitter jag här och har MTV i bakgrunden, är Cribs, men ska nog kolla bland filmerna om det finns någon att se nu. Fast får inte va för hemskt, men inte för glatt heller.. hum.

Saknar Emanuel så otroligt mycket. Han åkte ju hem i måndags och då sa vi att vi skulle prata mycket i telefon eftersom vi inte kanske skulle ses på ett tag. men så har det inte blivit. Pratat mycket mindre än vad vi brukar. suck. För mycket att göra och trötthet. men men. Bara att stå ut och hoppas att det blir bättre.

...ses

Billigt Tupperwere

Imorgon, lördag, den 17 maj, kl 10-15, är det loppis i samma hus som ICA Söder i Gävle. Går man runt på baksidan och in på gården. Där ser man hus 36. Detta är det.

Jag och min mamma kommer stå där och sälja Tupperwere (plastburkar, för de som inte vet). Tupperwere har bra kvalitet och är i vanliga fall dyrt. Nu är det en fjärdedel av inköpspriset för flera år sedan. Så ett sett med tre burkar som då kostade 300:- kan du nu få för 70:- Hur bra är inte det? Skulle man köpa liknande burkar idag direkt av Tupperwere skulle man få betala mycket mer än 300.- Finns äve durkslag, glas, muggar, dessert skålar, salt och pepparströare för att nämna något mer.

Mamma har sålt Tupperwere i tio år, men la av för flera år sedan och ska nu sälja bort en hel del som vi inte har plats för längre. Många fina burkar som jag gärna skulle ha om det inte var för att jag redan hade så många.

Finns även andra som säljer där. Jag och mamma var där idag för att ställa upp allt. Då såg jag krukor, fat, ljusstakar, vaser, skålar, böcker, telefoner, korgar mm. Och fina glas som jag blev så kär i. Så grymt fina. glas på fot med blommor målade på. glittrade lite också. Så läckra och skulle lätt ha köpt de om jag fått plats, men jag har redan tre olika uppsättningar med fin glas.

Ring om ni funderar på något. Fast ska nog sova snart, men från 7 imorgon är jag vaken och det går ju alltid att skicka sms nu, så kan jag svara imorgon om jag hunnt somna.

Natti och hoppas vi ses imorgon :)

Ligger lite efter med det mesta..

ojoj.. haft mycket att göra de senaste dagarna, därför jag inte skrivit. knappt rört datorn, förutom om det gällt skolan.

I torsdags var det norrlandsderby. slaget om Norrland. GIF - GIF Sundsvall. var ju "tvungen" att gå, fast redovisning dagen efter. kanske inte det mesta. men så värt det. GIF spelade underbart och det blev vinst! Äntligen. 2-0 Folkets jubel! Inte vunnit på 5 matcher. inget mål på 5 matcher. oavgjort dock i en, men ändå. Nu var det glädje :)

Ex-jobbet har redovisats. Gick väl så där. pratar på för fort och glömmer saker. hade 30 minuter på mig att snacka, men jag snacka i 10. suck. fick sedan frågor på sådant jag tänkt berätta, men som jag glömt mitt i allt. så totalt blev det 40 minuter med opponeringarna från klasskompis, handledare och examinator. man har 1 h på sig egentligen så det blev ju ganska bra ändå.
Blir en del saker jag ska kompletera. Har skrivit för lite förklaringar på vad jag gjort. så självklart för mig så jag tänker inte på det. men nu har jag massa anteckningar på vad som ska göras. Ska försöka ta tag i detta så fort som möjligt. Frågan är bara när allt ska hinnas med.
Kommer till det lite senare.. hur framtiden ser ut..

I fredags efter redovisningen var jag och tränade med mamma på friskis. riktigt skönt :)
Var på Ki Box. Boxning alltså. styrka och kondition. I 1 h och 30 min rann svetten. kul, men jobbigt pass. Får se om de blir fler sådana. Har jag ju fått massa prova på lappar av Emma som gäller i maj. träna gratis :)

Gick hem fast med stop på tågstationen och plockade upp älsklingen som kommit med tåget.
Så dusch och middag.

På lördag hade jag tvättid 10-14 och då var jag även till Maxi med älsklingen och mamma. Var ju tvungen att handla mat också eftersom det inte hunnits med i veckan.
Sedan diskade jag en hel del.. har inte hunnit det i veckan heller. Blev pizza till lunch :)
På kvällen var vi på musikalen Sound of music på Arenan. Nice :)
Väldigt bra, kommer knappt ihåg något från filmen, såg den sist för några år sedan. mammas favorit film så man har jus ett den några gånger med henne. Mysigt att gå med älsklingen i alla fall :)

Söndagen var lat dag, Förutom diskning så spelade vi kort i sängen.
Träffade Camilla en snabbis och lämnade några papper som JUNIS förbundet ska ha.
sedan promenad och hyrde två filmer på Nära dej. okej, inte så nära. ligger på sönder rakt upp från Maxim. 1 film för 20, 2 för 30. Får ha dem ett dygn. Fanns bra utbud också.
Blev Förortsungar och Blood Diamond.
Första filmen var rätt charmig, men den andra var hemsk. den var bra, men sorglig. Jag grät till båda filmerna i och för sig.. :P usch. kan knappt fatta att det händer. barnsoldater. människor som rivs upp och tvingas fly. usch usch. se den! men varning för blod. Tur att jag hade Emanuel att luta mig emot :)
Sedan blev det en promenad i natten. duggade, men var skönt. inte så kallt och luktade verkligen inte som Sverige. Luktar som på Bahia Feliz (Gran Canaria). På kvällen där och på kvällen här är typ lika. Nice :)
kan drömma mig tillbaka. Älskar det stället :) Hittar som om det vore mitt andra hem, eller tredje.. Madrid är ju typ lika. Hittar bra. Fast Bahia hittar jag nog mer på. inte lika stort :P
aja

måndag blev det promenad till tågstationen och sa hej då till älsklingen.. vet inte när vi ses nästa gång. Sådant är jobbigt. :(
sedan hem och grejade lite innan lokalen och skolan.

Kollat redovisningar måndag och tisdag i skolan. Även pratat och förberet för utställningen på Arbrå träslott och inför vernissagen av ex-jobbet.

Nu är alla redovisningar klara och det mesta är förberet inför Arbrå resan.
Vernissagen har vi möte om på fredag. Måste komma på tema, vad som ska vara gemensamt och jag måste skriva ihop en text att sätta upp. vad jag gjort och så.

var även till jobbet idag och sa till chefen att jag kan börja jobba den 7/6. Då är skolan slut! för tillfället i alla fall.. har ju två tenter kvar som ska göras nån gång, men finns inte tid för det just nu.

Imorgon är det skola 9-16 sedan JUNIS 17:30-20:00 får jag räkna med. lite tid för och lite tid efter.
På torsdag ska vi till Arbrå och ställa ut våra saker. Räkna med hela dagen, men är vi hemma så jag hinner ut till Bergby/Hamrånge vid 18 så ska jag dit och hjälpa till på JUNIS.
På fredag blir det om exjobbsutsällningen hela dagen
På lördag är det invigning på Arbrå träslott så då ska jag och några till i klassen dit och prata med folk och media
På söndag blir det väl att skriva texten inför utställningen, antagligen handla också eftersom det nog inte kommer hinnas med i veckan, denna vecka heller.
Skola 9-16 måndag - onsdag
Klippa mig på måndag direkt efter skolan
JUNIS på onsdag
På torsdag blir det säkert förbereda utställning och vernissage, men 15:00 ska jag på helkroppsmassage och jag tänker itne flytta den tiden igen!
På fredag är det vernissage 17-20 på Silvanum så innan ska det väl grejas och efter är det examensfest med lärare och de andra årskullarna. grillning :)
Lördagen är det öppethus på skolan så då ska man dit någon timme och berätta vad man gjort på exjobbet.
Kajsas konfiramtion är på söndagen.
Måndagen efter har jag inget på schemat just nu, men det kommer väl
sedan är det lektioner i grupper tisdag-torsdag. får se vilken grupp man hamnar i
Ledig fredag
mamma fyller 49 på lördag
söndag ska jag jobba
måndag-onsdag är det lektioner
även JUNIS på onsdag. den sista.
Torsdag är det städning på skolan och kanske klassfest efter
På fredagen tänkte jag sova
för på lördagen är det den 7/6 och då har jag sagt att jag kan jobba, men vi får se.

Ganska fullt framöver alltså.
Ska även hinna med att göra klart ex-jobbet och några inlämningsuppgifter i en kurs. men som sagt. de två tentorna får vänta i alla fall, men ska väl bli klar med allt annat. Fast konstsnickeri ska jag nog ta tag i i sommar. Är ju inte direkt klar där heller, fast har fått G i kursen så :P

men nu ska jag göra tacos och sedan blire stallet.

Får se när vi ses och hörs nästa gång, men hade så bra så länge!

Mat inspiration

I förgår blev det kotlett i småbitar som jag skar upp och stekte med broccoli och så lite sås med gräddfil och kryddor. till var det macaroner.

Igår blev det detta till middag


Ananas ringar med franska örter
Haloumi med citronpeppar
kalkonrullar med grillkrydda
Risoni (pastaris) med vitpeppar
Går verkligen så bra att ha helt olika saker i matväg och blanda med olika kryddor.
Kalkonen med grillkryddan var bäst. Fast kalkonen var kall så smakade den grillat och sommar :)
 
och idag blev det detta till middag

kyckling med champinjoner med smak av annanas och chili :)
till hade jag fullkornsris och en halv tomat.

Tror det är för att jag börjat se Rachel Ray igen. så bra program! men tänker inte spela in det, har inte tid med det. men är jag hemma så ser jag det.
11:30-12:25 på tv3.
Hon lagar mat som ser så god ut så snabbt. och det går faktiskt snabbt att göra mat, god mat, nyttig mat :)
Idag gjorde hon på kalkon och äpplen i en gryta typ. ska lätt blanda i mer frukt och grönsaker i maten. blir en friskhet i det hela :)

För i övrigt så fick jag sms av Kickan idag som undra om jag ville följa med på krogen med henne och Cammen på fredag. Det hade varit så kul, men kan ju inte. Men en annan gång, verkligen! Måste gå ut snart. vill dansa! Hör av mig om jag får lust att gå ut.

Opponeringen går det ju sådär med.. har 10 sidor kvar, men de får bli ikväll.

Sofia, jag svarar i din blogg bara så att du vet :P och du.. Skriv i den!! :)

Just nu så spelas Ebba Grön och har gjort det sedan jag började med maten. men nu är den uppäten och jag ska trampa iväg till JUNIS.

Hörs och ses!

Från Iron Maiden, Dia Psalma, Afasi och Filthy till GT, GES och Gwen Stefani

Ojoj.. tänkte bara berätta lite om min musiksmak.
Har väldigt blandad. Får tacka alla människor jag någonsin mött som lärt mig gilla all musik. Men mest tackar jag nog brorsan som spelat udda och galna låtar hemma så länge jag kan minnas.
De flesta känner mig som pop och schlager tjejen och visst stämmer det. men nu ska ni få veta lite annat också :)

Har tydliga minnen från när jag började lyssna på Iron Maiden. FMP i Norrköping 2001. Martin gillade dem och honom snackade jag mycket med under den helgen. Så sa jag då att jag aldrig hört Iron Maiden vad jag visste.. Så då var det bara att börja. och nu älskar jag verkligen låten Can I play whit madness, gjorde det på en gång när jag hörde den. Sedan har vi 2 minutes to midnight, Fear of the dark, Run to the hills och så Bring your daughter.

Infinitive Mass har jag väl hört då och då, men efter jag varit på Slick med Emelie och sett dem live så spelas de oftare.

Sedan har vi ju självklart Martin Svensson sedan jag var liten. Vem har inte sjungit "Du är så yeah yeah wow wow"? Men favoriterna är Videofilm, Strålen har lämnat månen,  En solig dag på bussen, Fiskar som viskar, Sodapop café och Neon.

GT (Gyllene Tider) Har jag alltid älskat. Så lätt pop. Lyssnar på dem året runt, fast självklart på sommarn är de som bäst!

Backstreet Boys är mina favoriter sedan länge, deras första skiva, var min första skiva. Låtar som fungerade då och de fungerar nu.

Martin Stenmarck. mm. underbart :) Speciellt så gillar jag Ta undelaten

Millencolin med Ray och E20norr :)

Calaisa och annan country. Som Gretchen Wilson.

Har verkligen upp och ner.

Igår när jag diskade, får då behövs det bra musik, så var det GT, GES (Glenmark, Eriksson och Strömsteth) och Gwen Stefani som spelades högt. popigt värre.

Idag när jag diskade var det Dia Psalma - Luft (en låt jag gillar med dem, vet inte om jag hört fler!?), Afasi och Filthy, Isson & Fille, Nationalteatern - Kolla kolla (har endast den, vad har de gjort mer?), Fronda, Snook och 50 cent som spelades. Har en mapp med lite blandat. startade den bara. då blev det detta.
Älskar verkligen Dia Psalmas - Luft. Kan spela tok högt när den är. Spellistan börjades med den låten, fast sedan blev det blandade känslor. låtar jag inte hört sedan gymnasietiden typ. Några minnen som dök upp, inte försökt undvika låtarna medvetet, men har bara blivit så. Så nu när de började spelas, en efter en kom de. Bestämde mig snabbt för att fortsätta lyssna. Så nu var det gjort. Ska nog kunna lyssna på dem igen snart. Förstår inte hur en låt kan påverka så? Hur man kan ha så tydliga minnen till en låt? Minnen som annars inte exicterar, men så fort man hör låten så dyker de upp. Lite galet att hjärnan fungerar så.
Jaja.

Nyligen så spelades en spellista med
Anders Johansson - If its all I ever do
Aretha Franklin - I say a little prayer
Busted - 3am
Kenny Loggins - Danger zone (Älskar filmen Top gun och har såklart tydliga minnen till när jag såg den i S-hamn med Madde och grabbarna)
Leann Rimes - The rose
P diddy - Ill be missing you
Toni Braxton - unbreak my heart

Gammal och nytt i en salig blandning lyssnar jag på.

Nu blire Aerosmith - I don´t want to miss a thing och flera låtar med Abba medan maten lagas och soporna bärs ut

Ska säga att ibland är det texterna och ibland är det rythmen jag lyssnar på. Beror helt på humöret om jag vill ha sjysst gung, glada eller djupa texter

Hade bra och lär er att lyssna innan ni dömmer.

Så var man drabbad av strejken då med mera

La mig så tidigt på söndagen så upp tidigt på måndagen.

Hann till NBV och fixa lite innan sjukgymnasten kl 10.
La upp ett personligt träningschema för mig. fick göra några övningar för ryggen och några för mina leder och balansen.
Så träning ca 30 minuter 3 ggr i veckan med detta.
Så jag ska träna detta måndag, onsdag och fredag har jag bestämt då jag rider på tisdagar.
och så ska jag gå på promenad lördag eller söndag om jag har tid, men ska verkligen försöka ta mig tid till det.

Sedan ner på stan och kolla om de hade balansplatta och vad den kosta, men köpte sedan en på jobbet då det blev billigare :)
Så ringde äntligen min fastighetsförvaltare :) tjoho och glädjetårar eller nåt. men nu har vi rett ut en del. Det ska bytas cylinder på mitt cykelförråd för det var ju självklart att jag skulle komma in där tyckte han. och han ska göra vad han kan för att få slut på rökandet i min trappuppgång. och han visste inte att jag sökt honom i över en månad. jag har ju lämnat massa meddelanden, men de har väl inte kommit fram. som vanligt alla skyller på alla. känns som jag varit där förut. gah. men nu är allt löst för tillfället.

så hem och åt lunch, kolla reklamen.
sov lite på soffan.
fattar inte att jag kan va så trött.. eller jo det kan jag. det är allergi tider och av tabletterna jag äter jag man bli trött av.. men det funkar bäst för mig. har ju haft problem med att hitta något som hjälper då mina ögon kliar utan att va ögondroppar. pallar inte sådant. men lägger mig tidigt, kliver upp tidigt och så en liten tupplur mitt på dagen. så får man leva.
sedan ner på stan och kollade vad sån spray flaska med solskyddsmedel kostade. 120:- på apoteket. måste ju finnas billigare. men köpte i alla fall ett kuvert och frimärken på Nian.
Sedan till hälsocentralen och fick träffa doktorn där. så visade det sig att jag inte kunde ta alla tester eftersom strejken va nu. men tog ett blodprov i alla fall. nål i armvecket. stack hela tiden och sved sedan när nålen togs bort. så får ett brev när svaret kommit. och när strejken är över ska jag ringa för att boka ny tid för ett annat test som är mer känsligt. gah. trodde inte att jag skulle bli drabbad av strejken, men så blev det. men tycker fortfarande att det är rätt. Man ska ha mer lön om man utbildar sig mer. Det är självklart! keep up the god work :)

så hem och åt glass och sedan började med opponeringen. usch det är så svårt. men men.

sedan kom mamma förbi med ett liggunderlag som jag ska göra mina övningar på. pratade även om träningen på fredag. kanske. ska prata med Emanuel också.. se när han tänkte komma.

så fortsättning på opponering och sedan gjorde jag Linas soppa. den gula fisksoppan. :) men var lite knepigt då min största kastrull är precis. Önskar mig en STOR kastrull bara så att ni vet :P
och ingen mjölk hade jag hemma, så istället för 3 dl mjölk blev det 1 dl fil och 1 dl gräddfil. haha man tager vad man haver. men det gick bra. den blev god :) dock inte lika god som när Lina gör den.. men men.

Kollade på Du är vad du äter och sedan en timme inspelat.
sedan läste jag ut boken "Det ska bli ett sant nöje att döda dig" med Magdalena Graaf. Läs den!! så bra.
fick sms av Emanuel att han inte skulle hinna ringa, så när boken va slut somnade jag på soffan. galet trött.
vakna efter en timme med ont i rygg och nacke. gah. varför kan jag inte kliva upp och lägga mig i sängen på en gång? hade ju till och med borstat tänderna och gjort mig klar så det var ju bara att gå några meter till sängen. men icke.

somnade sedan som en stock i sängen, men vaknade typ 1 timme innan klockan skulle gå igång. var pigg, men ändå seg så låg kvar och somnade om.. vakna typ 5 minuter innan klockan skulle gå igång. så sträckte på mig och klev upp.

Nu har jag ätiti frukost, läst tidningen och diskat allt från igår.

Dags att fortsätta med opponering och börja lite på min egen redovisning.

Hade bra!


Fölet

Efter jobbet var jag då till Torsåker med mamma, pappa och morbror Kjell. Han som blivit pappa till det lilla fölet.

Fölet kom i onsdags föra veckan ändå så är nu alltså 11 dagar och väldigt pigg. Springer runt i hagen och så.
Nu är det säkert att fölet kommer att överleva. Inom 10 dagar vet man inte säkert.
Fölet äter mycket, springer mycket och vilar en del.
Fölet har inte fått något namn ännu. men pappan är Lomme Kongen och mamma är Landsome Strocha. Så det kan bli en Landsome Kongen. Så nu vet ni vad ni ska leta efter om 3 år på travbanorna :P
Hästen kommer att bli svart med stjärna i pannan och är lite vit på ena bakhoven. Kommer nog bli mycket stilig för han var fin redan nu :) Blåa ögon hade han också. väldigt ovanligt. kommer bli coolt om de blå blir kvar när han blir äldre. kommer skrämma slag på de andra bara av att kolla på dem. hihi :)
Fölet ville inte hälsa, var väldigt blygt, men fick hälsa på Strocha i alla fall. Snäll flicka, fast nafsa lite. Fick lite godis av mig som Kjell sa att jag skulle ge henne.
Hälsade även på Fölets bror. Samma pappa har de. Väldigt fin häst. Han var 6 år nu. Hade precis varit ute på en runda när vi kom så då tittade jag när de gjorde ren honom, duschade och stretchade. Jobbigt att stretcha benen framåt tyckte hästens ägare Danne, men sånt som måste göras. Den hästen fick godis av mig med. Väldigt stilig häst. Svart. Musklerna syns bäst när hästarna är svarta så.
och Kjell gav hunden Julle godis. han tyckte om hästgodisen. haha. så söt hund så. Gosade med honom också :)

Lite mindre än en timme var vi där. Jag hade kunnat vara där mycket längre. så jag vill bo. På landet med massa djur. Var flera hästar som delade stall. 2 hundar som sprang omkring och det fanns även två katter, men de såg jag inte till.

Tänk att få ha stall. Kunna gå ut och mysa med hästarna när man vill. Rida ut i skogen. mm underbart :)
men men.. än så länge är det en dröm..

15 månader, modell, 2 ½ h och sjukt trött

Igår hade jag och Emanuel varit tillsammans i 15 månader :)
Kan knappt fatta det. Tiden har gått så fort och det har varit underbart.
Aldrig vågat tro och hoppas att det skulle funka med distansförhållande då i december 2006 när vi började ses..
men i februari 2007 blev det offentligt att vi var tillsammans.
och nu har det alltså gått 15 månader. helt otroligt.
Ett tips är att verkligen prata. vi har pratat i timmar i telefon.
hihi. är så lycklig :)
Saknar dig älskling, längtar till nästa helg då vi får ses igen!

Träffade Emma igår. riktigt nice :)
fast innan hon kom så pratade jag med en kille på stan.. han frågade först om jag visste när bussen skulle komma.. sedan fortsatte vi prata, eller han ställde mest frågor och jag svarade :P
han undrade om jag var svensk. och ja! jag är svensk. undra hur många gånger jag fått den frågan!?
så frågade han hur gammal jag va.. 21 svara jag, han bara okej. du ser yngre ut. och nehe. det har jag aldrig hört förut!? jag svara att många trodde att jag var 16-17. han bara. mm 16, 17, 18 max. tack liksom :P
så fick jag gissa hans ålder. 26 sa jag, men 31 var det. svårt det där. jag kunde sagt 30, men tänkte va snäll. :P
sedan fick jag gissa vilket land han kom ifrån. så då gick jag igenom alla som jag känner som inte är svenskar.. så tillslut svarade jag Afganistan. och jag hade nästan rätt. grensen mellan Afganistan och Iran. duktig ja :)
så frågade han om han fick bjuda ut mig nån gång.. jag sa då att jag hade pojkvän. han bara okej. och log. sedan tyckte han att jag skulle bli modell. jag hade rätta utseendet för det. Skulle verkligen satsa på det. haha. och ja, jag har ju alltid velat bli modell, men aldrig gjort något åt saken. Älskar ju att stå framför kameran. men vi får väl se ;P

sedan kom äntligen Emma. jag bara nickade att vi skulle gå därifrån och ökade på stegen. så när vi kom en bit bort kunde jag förklara allt. haha. Snackade om massa annat också. som vi brukar göra. grymt roligt. gick till Willys så Emma kunde handla lite. sedan hem till henne och lämnade det och hälsade på hamstern. så söt! och jag fick hålla :) fast hon ville bara bita i min dragkedja så Emma fick tillbaka henne. Så fick jag några prova på lappar till friskis och svettis av Emma, så nästa vecka än då ska vi gå på något pass tillsammans. för nu i veckan ska hon till Island. lyxigt :) jag vill också!
Så gick vi ut och gick igen. mot Bourlognern. Köpte glass på sos. gott :)
så när vi kom in i Bourlognern började det komma små stänk. men vi gick runt lite och sedan tillbaka mot stan. gick upp en sväng på söder också och sedan satt vi vid busshållplatserna ett tag i solen som då tittade fram. härligt :) snackade verkligen mycket. och vi säger hela tiden att vi måste ses oftare. och det måste vi verkligen.
så började bilar brumma förbi. men inte är det väl crusing nu? nä, nästa helg. men det var ju bra väder så. men unga killar i brummande bilar och hög musik. och så skriker de lite och hänger ut genom fönster. ojoj. suck liksom.
Sedan började vi gå hemmåt vid 18:30 eftersom vi båda skulle va hemma vid 19.

Så kom hem lite efter 18:30 och hade ju gått ut vid 16. så 2 ½ timme var jag ute :)

gjorde mat när jag kom hem. Detta blev middagen

image13
Röd sallad med tomat, vattenmelon och solrosfrön
Stekt haloumi med citronpeppar (egentligen ska det va citronklyfta och peppar, men man tager vad man haver)
Stekt kotlett och sweet chili sås
Vatten att dricka till såklart :)
Så gott det blev. Riktigt mumsigt. ska lätt göra om det nångång. och salladen rekommenderar jag verkligen er att prova. Man kan blanda det mesta i frukt och grönsaksväg tror jag faktiskt..

medan jag åt såg jag klart på The mexican som jag börjat kolla på tidigare under dagen.
sedan blev det ett kort samtal med Lina
och så körslaget, med ett kort samtal med Emanuel i början. Vi ska gå på musikal nästa helg :)
sedan somnade jag nog inte långt efter. så sjukt trött.
hörde de tre första låtarna i körslaget och sedan somnade jag.. vaknade när alla låtar var sjungna. suck. försökte hålla mig vaken för att se snabbrepriserna och sedan se vem som åkte ut eftersom det inte går i repris. men gick icke. somnade om och vaknade när nästa program började. suck.

bara att göra sig klar och lägga sig..
somna ganska snabbt och hade klockan på väckning 7 imorse för att hinna lite.
så pigg som en mört har jag nu suttit framför datorn sedan dess.

Ska nu duscha, äta lite mer frukost och sedan cykla iväg till jobbet.
men längtar till jag kommer hem för då ska jag åka till Torsåker och träffa min morbrors föl :) och de andra hästarna som finns i stallet :)

Shopping

För någon vecka sedan så köpte jag två klänningar, ett linne och en del underkläder i Gävle.

I torsdags var ju jag och Diana i Uppsala, vi missade precis 12:19 tåget så då gick vi på stan. Gick till New Yorker. Blev en piké, två toppar, en t-shirt och ett linne  för mig :) riktigt nice. Tycker om vårshopping. sådant man blir glad av :)

Igår var jag och min familj till Lager 157 i Sågmyra. Där blev det ett linne, ett skärp, 6 par strumpor och två par örhängen. de var ju nedsatta och sedan var det 50% till på det :)
och det ena paret hade jag faktiskt kollat på tidigare. Ord pris 245:- nu nedsatta till 100:- + 50% så jag betalade 50:- lätt värt det :) och min örhänges samling är nu uppe i 146 par :) hittade ju ett par till när pappa fyllde 50. skulle ha ett halsband och där i asken låg även de matchade örhängerna. haha så kan det gå :)

Träffade även Lisa på Lager, trevligt :) såg först Nicke och börja då leta Lisa. så kom hon med barnvagnen. så nu har jag träffat Tyra också. så söt!

Sedan åt jag och min familj på Etage i Falun. brorsans favorit ställe. god mat, stor salladsbord med soppa och flera olika sorters bröd. både mjuka och hårda. sedan ingick kaffe och kaka också. allt för 69:-
riktigt bra. Blev mätt :)

Så trevlig dag igår.

Nykter i Uppsala på Valborg

Det var jag och några till i alla fall.
Kanske inte det vanligaste med nyktra människor i Uppsala på Valborg, men en del finns det faktiskt.

Åkte tåg med Diana till Uppsala så vi var framme 13:41. Kajsa hade ringt mig på kvällen innan och sagt att hon var sjuk. synd :/
Gick till expen och pratade med Ulli och så kom Mona som hade ansvaret. träffade Betzy och Emma också. Emma hade jag träffat förut.
Var alltså UNF (Ungdomens NykterhetsFörbund)  som skulle ha aktiviteter.
Träffade Emanuel, John och Måns lite också när de väl kommit till expen. Trevligt att träffa Emanuel, även om han redan då var ganska full.. men så kan de va.
så vid 15 gick jag, Diana och Betzy mot St Eriks torg och på vägen satte vi upp skyltar om vad som skulle hända där.

Var där lite före 16. fick lära mig att säkra på backklättrningen. Lite läskigt första gången, men sedan var det bara roligt :) Så då stod jag där och säkra till typ 17:45. Då lärde jag Anders att säkra, fast sedan var han tvungen att gå på möte (precis när han lärt sig) så då fick jag lära Erik också.

Mackan kom dit ett tag också. Länge sedan man träffa honom. trevligt :)

Sedan gick jag och Diana och åt på Yalla (stavas det med Y? nu blev jag osäker.. på stora torget i alla fall)
Blev hawaii för mig :)
sedan tillbaka på området vid 19:30. Erik kunde fortsätta säkra då han tyckte det va kul så då hoppade jag och Diana i hoppborgen med alla barn. så kul att få va liten ibland :) det var en hoppborg med hinderbana typ. med klättring och rutschkana längst bort. alla barnen sa att vi skulle hoppa ner, läskigt. jag åkte ner, fast sedan testade jag att hoppa en bit och det var roligt faktiskt :)
fanns även en vanlig hoppborg på området, jag var dock aldrig in i den. hoppade heller inte på studsmattan eller klättrade på klätterväggen. men drack alkoholfria drinkar gjorde jag :) och så klättrade jag på backarna såklart. fast gick inte så bra för mig. kom till 13 två gånger. men blåste mycket mer här än i Gävle när jag klättrade 25 tror jag det blev.. eller vad säger ni som var med då på cityfesten? 43 tror jag världsrekordet är och det togs i Gävle då på cityfesten. 20 blev rekordet för kvällen i Uppsala på valborg. men som sagt, det blåste en hel del.
var alltså ett inhägnat område där det var blåskontroll för att komma in. Innan 16 var det mer för barnen och sedan skulle det vara mer för ungdomar. Kom en del ungdomar faktiskt. och några vuxna. fast mest var det barn.
så vid 20:30 började vi packa ihop.
så tillbaka till expen. Åt lite och snackade och förberede inför kvällen. vi skulle dela ut bullar och varm choklad på stan.
så vid 23 bar det iväg. jag, Diana, Betzy, Emma och Ulrik gick iväg med fyllda ryggsäckar och händer. Anders och en till stannade i köket och var beredda att fixa mer om vi ringde och sa att det gick åt.
och gick åt gjorde det verkligen. Mycket posetiv respons :) en del diskussioner. varför gjorde vi detta? Om man har druckit så är det bra att äta något och kan va bra att dricka något annat än alkohol. så visade vi att det fanns ett annat alternativ. Man kan va nykter och ha roligt. Vi delade på oss ganska snabbt. Jag, Betzy och Diana gick tillsammans. Fick massa kramar. vi var det bästa på hela kvällen, änglar och hade räddat kvällen :) Var bara att suga i sig av allt beröm :) och alla komplimanger. i krogkön till Norrlands var vi populärast. Började i början och gick mot slutet. tror de flesta i kön fick en bulle och varm choklad. en kille lovade mig att jag skulle få komma in gratis om han stod i dörren. Hoppas han kommer ihåg vem jag var, för jag har ingen aning om vem han var :P såg så mycket folk den kvällen. kan inte komma ihåg alla. hade även ett givande samtal med en kille som pluggade till socionom. det jag funderar på :) han undrade om vi gjorde det nämligen, men jag sa att vi var UNFare, men att jag funderade på att läsa socionom med inrikting hälsa och missbruk i framtiden. vi får se.
Efter Norrlands kön hade vi samlat ihop oss och gick tillbaka till expen där Anders fixat mer då jag ring honom tidigare. så ut igen sedan.
Var även en kille som blev sur när vi sa att vi var nykterister. för han brydde sig inte om oss, då sa jag att han inte behövde det heller. vi ville bara va snälla och ge honom bulle och varm choklad så att han dagen efter kanske skulle må lite bättre. och att han inte behövde bry sig om oss ett dug. då blev han jätte glad och tackade och tog emot. ojoj.. blev även fotograferade av ett gäng killar. Eftersom vi var så snälla :)
hade en trevlig diskussion med en kille också som undrade vad vi tyckte om att bli förknippade med kristna/Livets ord. jag sa att vi berättade för alla att vi var från UNF och att vi var nykterister. sedan kom vi in på vad vi hade för bakgrund.. han tyckte att jag hade judenäsa. det var nå nytt. turk och kurdnäsa har jag hört. ser även ut att va spansk, italiensk, fransk och från chile. men jude va nå nytt. jag sa att jag var svensk så långt tillbaka i släkten jag visste, men pappa trodde att vi kunde ha valon i släkten och då visade det sig att han va valon. ojoj. vilket sammanträffande. om man var valon så skulle man ha något streck på armen. så då jämförde vi streck. haha. men jag hade inget sådant, fast jag kunde tydligen va valon ändå. strecket var inte allt. haha.
sedan var vi tvugna att gå vidare.
Fick visa folk till rätt ställe också, eller Betzy gjorde. hon var ju Uppsalabo från början, fast pluggar ANT på Wendelsberg nu.
Träffade 3 killar som var nyktra faktiskt. bra det :) de var kanske 15-17 år och kurder. hade ett trevlig samtal med dem :)
Några killar sa att vi inte kunde värva dem till att bli nykterister (som om vi hade räknat med det, när vi går ut på en valborg och strösta delen av befolkningen är fulla?), men undrade om de kunde värva oss? jag bara men jag kommer aldig dricka, då tyckte de att jag inte behövde det, bara jag följde med dem på fest. haha. a jo tjena. som om jag skulle följa med ett gäng fulla grabbar som jag aldrig sett på fest i stad som jag inte känner till så bra. även om jag var nykter och hade koll och mycket kläder på mig (alltså jag var inte speciellt sexigt klädd, om man är det är det ju tydligen större risk att bli våldtagen!? och då får man ju skylla sig själv? helt stört enligt mig. men vissa resonerar tyvärr så). men jag sa att vi var tvugna att fortsätta dela ut bullar och varm choklad. så då fick jag en kram och puss på kinden av den ena killen. ojoj.
Var sedan tillbaka till 1 typ med slut på bullar och varm choklad. när Emma och Ulrik kom tillbaka hade de endast några bullar kvar. Vi delade alltså ut typ 700 bullar! helt galet. nästa år blir det 1000! För jag ska lätt tillbaka om det blir nå liknande aktivitet nästa år. var så roligt!!!

Hade varit bra stämning på stan tyckte vi alla. Visst folk var fulla, men inge mycke bråk och så. som en vanlig helg, fast lite mer folk :P
Dock hade polisen fått göra ett stort pådrag. när vi stod och snackade med några utanför St Per gallerian så kom det en polisbil körande där på gå gatan i full fart och sirenerna på. kom även en kille springade i full fart och massa poliser spingandes från alla håll. kom även fler polisbilar och två poliser på cykel. fatta vad jag skaka. det första polisbilen kom ju körande där vi stod så vi var tvugna att flytta på oss.
killen hoppade i alla fall över ett stängsel där och snubblade till. typ 5 poliser höll fast honom och en riktade en batong mot honom och skrek. sedan var det typ 15 poliser till på platsen. man undrade ju hur farlig han va, om han var beväpnad eller nå. nyfiken som jag är gick jag fram till en kvinnlig polis och frågade. berättade att vi UNF också gick runt på stan och vi undrade vad som hänt. Han hade kastat glas på några poliser och sedan sprungit. aja. för det behövdes det alltså typ 20 poliser. ni kan förstå att det var ganska lugnt alltså :P

Vid 2 var vi hos Ulli där jag och Diana skulle sova. Då ringde Anders socialjouren och pratade lite. 11 minderårig hade de tagit för fylla. lugn kväll tyckte de och vi.
på morgonen när vi åt frukost lyssnade vi på nyheterna. enligt poliserna och media var det värsta valborg på länge. över 100 pers för fylla, varav 11 minderåriga. de där 11 var ju tagna redan före 2. men alla 100? när togs de och vart? var ju lugnt på stora torget, gatorna runt omkring och vid ån. men fick sedan höra att det var ju i parkerna det var värst. och där var vi ju inget.

Så kan det va. klappade även Säpo en hel del på förmiddagen. kanske den finaste hunden :) så lugn och go. Boris var lite mer vild och han har jag nog aldrig träffat förut.

men så det var en rolig och trevlig valborg för mig. Kul att träffa lite nytt folk också :)

Här är några bilder från kvällen. Kommer fler på facebook sedan..

 På ryggen på min tröja, fick denna huvtröja på Valborg när jag var 17 och hjälpte till vid Bungyjumpen som Uppsala annordnade då. Tyckte jag kunde få användning av den igen :)

 Jag klättrar på backar
 Och är glad :)
 I hoppborgen, ska åka ned för rutchkanan
 Gratis, alkoholfria drinkar
 På väg ut på stan med ryggsäck fylld med termosar med varmchoklad och påsar med bullar :)

RSS 2.0