Från Iron Maiden, Dia Psalma, Afasi och Filthy till GT, GES och Gwen Stefani

Ojoj.. tänkte bara berätta lite om min musiksmak.
Har väldigt blandad. Får tacka alla människor jag någonsin mött som lärt mig gilla all musik. Men mest tackar jag nog brorsan som spelat udda och galna låtar hemma så länge jag kan minnas.
De flesta känner mig som pop och schlager tjejen och visst stämmer det. men nu ska ni få veta lite annat också :)

Har tydliga minnen från när jag började lyssna på Iron Maiden. FMP i Norrköping 2001. Martin gillade dem och honom snackade jag mycket med under den helgen. Så sa jag då att jag aldrig hört Iron Maiden vad jag visste.. Så då var det bara att börja. och nu älskar jag verkligen låten Can I play whit madness, gjorde det på en gång när jag hörde den. Sedan har vi 2 minutes to midnight, Fear of the dark, Run to the hills och så Bring your daughter.

Infinitive Mass har jag väl hört då och då, men efter jag varit på Slick med Emelie och sett dem live så spelas de oftare.

Sedan har vi ju självklart Martin Svensson sedan jag var liten. Vem har inte sjungit "Du är så yeah yeah wow wow"? Men favoriterna är Videofilm, Strålen har lämnat månen,  En solig dag på bussen, Fiskar som viskar, Sodapop café och Neon.

GT (Gyllene Tider) Har jag alltid älskat. Så lätt pop. Lyssnar på dem året runt, fast självklart på sommarn är de som bäst!

Backstreet Boys är mina favoriter sedan länge, deras första skiva, var min första skiva. Låtar som fungerade då och de fungerar nu.

Martin Stenmarck. mm. underbart :) Speciellt så gillar jag Ta undelaten

Millencolin med Ray och E20norr :)

Calaisa och annan country. Som Gretchen Wilson.

Har verkligen upp och ner.

Igår när jag diskade, får då behövs det bra musik, så var det GT, GES (Glenmark, Eriksson och Strömsteth) och Gwen Stefani som spelades högt. popigt värre.

Idag när jag diskade var det Dia Psalma - Luft (en låt jag gillar med dem, vet inte om jag hört fler!?), Afasi och Filthy, Isson & Fille, Nationalteatern - Kolla kolla (har endast den, vad har de gjort mer?), Fronda, Snook och 50 cent som spelades. Har en mapp med lite blandat. startade den bara. då blev det detta.
Älskar verkligen Dia Psalmas - Luft. Kan spela tok högt när den är. Spellistan börjades med den låten, fast sedan blev det blandade känslor. låtar jag inte hört sedan gymnasietiden typ. Några minnen som dök upp, inte försökt undvika låtarna medvetet, men har bara blivit så. Så nu när de började spelas, en efter en kom de. Bestämde mig snabbt för att fortsätta lyssna. Så nu var det gjort. Ska nog kunna lyssna på dem igen snart. Förstår inte hur en låt kan påverka så? Hur man kan ha så tydliga minnen till en låt? Minnen som annars inte exicterar, men så fort man hör låten så dyker de upp. Lite galet att hjärnan fungerar så.
Jaja.

Nyligen så spelades en spellista med
Anders Johansson - If its all I ever do
Aretha Franklin - I say a little prayer
Busted - 3am
Kenny Loggins - Danger zone (Älskar filmen Top gun och har såklart tydliga minnen till när jag såg den i S-hamn med Madde och grabbarna)
Leann Rimes - The rose
P diddy - Ill be missing you
Toni Braxton - unbreak my heart

Gammal och nytt i en salig blandning lyssnar jag på.

Nu blire Aerosmith - I don´t want to miss a thing och flera låtar med Abba medan maten lagas och soporna bärs ut

Ska säga att ibland är det texterna och ibland är det rythmen jag lyssnar på. Beror helt på humöret om jag vill ha sjysst gung, glada eller djupa texter

Hade bra och lär er att lyssna innan ni dömmer.

Kommentarer
Postat av: sofia

Vill du ha fler Dia Psalma låtar så säg till så skickar jag MINA favoriter....förutom luft dårå... det e nog min absoluta favorit med dem. men finns massa fler bra låtar... det som e så skönt med dia psalmas låtar e ju att dem e rätt samhällskritiska å sånt.... men man får tänka lite för att förstå budskapen i dem, därför kan även dem som skiter i budskapen också lyssna på dem på nå vis.... Höstmåne med Dia e också en av mina favoriter. =) å alla älskar....

2008-05-06 @ 20:14:31
URL: http://kaldorei.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0