Fuskat + Hälsingland

Sist jag skrev hade jag kommit hem från halloween helgen i Bergvik..

Kort sammanfattning om vad som hänt efter det..

Jobbat en hel del
haft möte på HIG om att starta nykter studentförening. Vi är på G :)
haft årsmöte i UNF Gävle hemma hos mig. Mys och skratt :) jag blev ledamot i styrelsen, ingen tung post och det är jag glad för :)
Sedan var jag och Emelie på valberedningskurs i Sthlm på Tollare. Massa skratt med Emelie och roligt att träffa UNF FS, speciellt Lina :) På kursen var vi 6 deltagare, varav en person hette och stavade precis som mig. Vad är oddsen på det? Christine, med den stavningen är inte så vanlig.. men men. Jag och Emelie var klart de yngsta på kursen.. men de tyckte nog att det var roligt med några unga människor :)
jag har gjort klart pärmen med bokföring till pappa, så nu få han göra den tunga biten :P
Har även haft Emelie på middag här innan hon skulle på möte..
Emma var här dagen efter och vi myste till en film med massa chips, ostkrokar, kakor och godis :)
Jag har även gått och blivit sjuk. Hostat i en vecka, nyser, ont i halsen, trött.. men det börjar släppa nu och jag hostar inget på natten längre :)

Nu till Hälsingland.. haha, jag var hos mamma och pappa igår och så sa pappa "Sen när kom du från Hälsingland?" jag hörde själv att jag inte hade Gävlemålet på vissa ord, och vet att jag lätt tar efter Emelies dialekt.. har även tagit efter Magnus dialekt lite. Så förklarade detta för pappa och då säger han att jag lät som om jag kom från Bollnäs eller Edsbyn! Va? Där har jag ju inte varit.. Söderhamn och Bergvik är där jag är..
Visst pappa är från Bollnäs, men han säger att han tappat dialekten sedan han flyttade till Gävle (och det gjorde han när han började på gymnasiet!) så det var ju ett tag sedan.. Haha :P
helt galet.. men det har hänt förut.. var en som kom in på jobbet för något år sedan och då hängde jag ju inte lika mycket i Söderhamn och och så.. Men mannen sa på en gång till mig "Visst är du från Bollnäs?" Helt galet det med.. svarade att pappa var därifrån, men det var länge sedan han flyttade till Gävle och hade inte den dialekten längre..
men tydligen har jag den.. Hör att jag pratar (eller prater som Emelie skulle sagt) som Emelie och Magnus ibland.. men vem har gett mig Bollnäs dialekten? Någon språk, eller dialekt kunning som kan svara på detta?
kan man ha dialekten i blodet?
För jag är inte i Bollnäs längre.. var där en kort stund för några år sedan och innan det var det kanske typ 10 år sedan när farmor och farfar levde.. galet.
jag vill ha svar!

men nu måste jag göra mig klar..
klä på mig och sminka mig lite..
Ska hämta Markus på tågstationen sedan far vi till Hamrånge för att fira Lina :)

Halloween helg

Följde med Hannas familj efter hockeyn i torsdags till Bergvik.

På fredagen så fixade vi det sista inför spökvandringen på kvällen.
När Frank och Linda kom åkte vi och åt lunch
Kajsa kom också senare :)
Fixade oss för att skrämma barn :)
Kommer bilder på FB sedan.

Blev flera grupper som skulle gå vandringen, min uppgift var att sitta och ta tag i deras ben eller bara stryka dem på foten.. vissa blev väldigt rädda, medan det fanns några kaxiga som sa "Haha, du missade" men fick höra några skrik också.
jag lyckades även skrämma Per H, haha.. jag stod bara stil och såg att han kom, men när han lyfte på ett skynka som jag stod bakom hoppade han till. haha :)
Fast jag fick igen. Jonas hoppade till när jag stod och pratade med honom och jag trodde han drev med mig, sedan helt plötsligt kommer Per igen och då är det jag som hoppar till. haha.
Läskig vandring även för oss :P

Sedan blev det disco och vi dansade massor :)

På lördagen följde jag med Hannas mamma in till Gävle för att gå på hockeyn, var ju hockeyfesten. Inte lika bra stämning som vanligt :( + att Brynäs förlora.. tråk. Men hade ett trevligt samtal med Hannas mamma. Hon känner mina föräldrar sedan tidigare, när de var med i UNF :)

På kvällen var det utgång med Jonas, Sara och Magnus. Maskerad tema på alla krogar i S-hamn, vi hade tänkt gå på statt, men när vi kom dit var det fullt och det var en ut, en in som gällde. så då blev det Muskan istället.
Ett bra band som spelade, väldigt olika låtar :)
Dansade till lite efter 1.30 sedan åkte vi hem.

På söndagen åt vi lunch hos Magnus mormor. Mycket trevligt :)
Sedan segade vi bara resten av dagen och jag åkte 21:51 tåget hem.
Mitt nya bredband fungerade bra på tåget, fungerar bra hemme, men inte i Bergvik.
men jag kommer behålla det :)
Härligt att äntligen ha ett fungerande internet :)

Har haft en väldigt mysig och trevlig helg..
tror dock att jag blivit sjuk..
sov typ 9 timmar i natt och vill sova mer.
Ont i hals och öra.
så startade denna dag med te..
så vi får väl se hur jag mår resten av veckan, men jag har inte tid att vara sjuk.
så har nyss intagit frukost och ska nu göra mig klar.
Jobb 12-18 och sedan UNIT möte :)

Ha en bra dag!

Schemalagd 10-21

Idag var det förkväll för alla medlemmar i vår bonusklubb på jobbet, skulle öppet till kl 20, men var schemalagda till kl 21 utifall det skulle vara mycket.

Så upp kl 8, stekta ägg på hårdmacka blev frukosten. plockade ur diskställ, Fixade en smoothie till dagens mellanmål, läste tidningen, skrev handlingslista och lyssnade på spotify. Äntligen har jag ett mobilt bredband som inte säger att jag är offline på spotify medan jag surfar på internet :)

Trampade iväg till jobbet.

Ganska lugn dag, men plockade fram och grejade i butiken inför kvällen. Skrev massor med skyltar.
Vid 17:30 började det droppa in mer och mer.
Aldrig kaos, utan lagom så det blir roligt att jobba och tiden går fort.

Någon minut innan 20:00 lämnade sista kunden butiken. Så vi körde in det på kajen, räknade kassan snabbt och var klara 20:05. Det måste vara rekord!

Handlade lite på Willys.

Hem och fixade middag och matlåda till imorgon.

Spelar Nickelback och har nu packat. Imorgon bär det av till Bergvik direkt efter hockeyn och åker direkt på hockeyn från jobbet. Ingen rast ingen ro :P
för att på fredag hjälpa till att anordna Halloween firande för barnen där och på lördag ska jag ut i Söderhamn, får se vad den staden har att bjuda på.
Kommer hem söndag kväll eller måndag förmiddag.. Inte bestämt mig ännu, men datorn följer med, hoppas att mitt internet funkar där uppe :)

Kakan blev succe förresten, en långpanna, 11 personer som jobbade och kakan tog slut! Fick mycket beröm :) Både muntligt och så ser man att kakan tar slut så är ju det också ett bra betyg :)

Nu ska jag göra mig klar för sängen och sedan se lite Tv innan det är dags att sova.. måste slappna av.

Jobb 12-19 imorgon så då blire packa det sista, diska och gå ut med sopor.

Natti natti och kram på er :)


Dagen i dag

Liten grej bara.. Insåg att jag inte skrivit om ledarträffen på Limön den 18 juli. Bilderna på FB säger allt. Så underbar dag! ge mig fler sådana dagar :)

klev upp vid 8, kollade datorn, lyssnade på julmusik för första gången denna vinter, ja det är vinter. Har snöat flera gånger.. dock inget som ligger kvar här.. men i Bergvik gör det.. så lycklig när jag såg det :)

sedan kokade jag gröt, åt och läste tidningen. Mer data och uppdatering av blogg :)
läste massor med bloggar och blev sugen igen..
gjorde matlådor och gjorde mig klar.

jobb 12-18, så sjukt lugnt!
städade och plockade..

Hakim tyckte att det var dags att byta till vinterdäck på min cykel idag, han var orolig nu när det var halt ute. Gobit :)
Har ju redan vinterdäck och det låg bara och väntade på jobbet så Hakim fick byta och så frågade jag vad jag skulle betala, en middag, eller inget, men då sa jag att jag kunde baka :) Det tyckte han lät bra.

Sedan ner på stan, nya vantar på Lindex. Tyckte inte att mina blå passade till min nya knallrosa jacka :)
Ska försöka få en bild på den sedan.

träffade mamma och cyklade hem till henne och pappa. fick middag och sedan var det hockey.
Modo - Brynäs. Efter 10 minuter hade Brynäs gjort 3 mål :)
Så härligt att se.
I andra vek de ner sig, som så många gånger förr..
2 mål för Modo, sedan sov jag.. halvssov genom andra och tredje.. vaknade i förlängningen och klarvaken under straffarna. Jag som längtat efter straffar sedan den regeln kom tillbaka. men idag skulle Brynäs vunnit i full tid. men icke. suck.
Förlorade på straffar, så endast 1 poäng. blä.

cyklade hem i regnet, kollade dator, bakat (till imorgon, till jobbet som jag lovade Hakim :) ) och diskat.. Nu ligger jag i sängen och ska sova..

Kakan i burk, glömde ta kort i pannan. men 3 våningar i denna borde väl räcka :)

Lång dag imorgon..

Natti natti :)

Känslor och glömde

Haha, sådant man inte alltid skriver ner, men som under dagen kom upp.

Linda har klippt och färgat mitt hår. Svart brunt. alltså min naturliga färg, får ju ljusare hår på sommaren :/

Jobbar fortfarande med MK, skrev att jag gick på UNIT möterna, men har dock inte haft någon klass på evigheter. har nyligen haft en facial och börjat ringa uppföljningar. har även gått igenom mitt lager och hittat produkter med kort datum. Så blev lite REA. Nu fixas det inför julöppethus :)

Umgås massor med Emelie :) Vi har kommit igång på högskolan och bokar möten för både fler alkoholfria alternativ i baren och vi vill starta en nykter studentförening :)
hade möte med baransvarige i fredags, men han dök inte upp :( Så vi väntar ivrigt på en förklaring.

Har även gjort ett bra köp på JULA. En bäddvärmare :)
jag som alltid fryser, sätt i den 30-60 minuter innan man lägger sig så är det varmt och skönt :)
149 kr gav jag för detta och det är så värt det! Innan sov jag med dubbla täcken och vetekudde.. ja när jag sov själv vill säga ;)

Nämnde också att Lina skulle flytta in, några dagar sedan vi bestämt fick hon jobb i Sthlm, men hon flyttade in medan jag var i Bulgarien, men bor mest i Sthlm. Tror vi sovit 3 nätter samtidigt i lägenheten. Så jag bor själv i stort sett.

Astrid sov också här en natt. När hon och Lina haft möte i S-viken sent på kvällen.

Det har ju varit val, galet resultat och då menar jag inte att borgarna vann för det förstod jag innan, utan att SD kom in är min stora förvåning. Galet. Själv så röstade jag på MP till riksdagen, precis som förra gången. Dock blev det lite ändringar i landstingsvalet och kommun.
Kryssade min vän Ahmed till kommunen iaf :)
en anna vän, Elin kom in i riksdagen. Fast jag inte röstade på hennes parti så är jag glad att hon kom in och tror verkligen att hon kan förändra. Hörde att hon redan skrivit fler motioner än vad andra ledamöter kan göra under en hel mandatperiod. Det är galet, men mycket bra gjort av Elin :) Eller dåligt av de andra? Aja.. vi får la se..

har även gått promenader, med Linda och Camilla K, med båda eller en och en. Inte lätt att få ihop det när vi jobbar så olika. men mycket skönt att ta promenad innan jobbet :) Bra att vi alla 3 bor typ 1 kvarter från varandra :)

har även doftat på ljus och shoppat massor. Hade en mysig kväll hos Linda med henne och Camilla K :)

Känns fortfarande som jag missat något, men men.

Nu till känslorna då. Den senaste tiden har jag umgåtts mycket med kompisar, började redan i somras när jag och Emelie umgicks minst 1 gång i veckan, helt galet med tanke på att jag inte umgåtts så med kompisar sedan gymnasiet.
men det är helt underbart! Har underbara vänner och nu när jag lärt känna Magnus mer och blivit mer än vänner så känner jag mig som världens lyckligaste.
Vänner som alltid ställer upp. Oavsett vad det gller och vilken tid som helst.
och Magnus som verkligen bryr sig om mig och som vill vara med mig <3

På tok för länge sedan

och då menar jag vääääääldigt länge sedan.

Har hänt galet mycket, tidigare när jag inte bloggat på ett tag har det också hänt mycket, men inte så mycket som nu.

20 juli var sist jag skrev, så sitter nu med kalendern bredvid mig för att inte missa något.

21 juli: sommarkväll

24 Juli: Anna Svensk och Anton Wager gifte sig, så fint och mysigt bröllop. Träffade på många gamla bekanta :) Rolig fest efter och fick köra slingriga skogsvägar hem i spöregn. men vad gör det efter en sådan rolig dag!? :)

28 juli: sommarkväll med Emelie och William. Carro var också där en stund och träffade på Crippe :)

29 juli: Trivselkväll i Söderhamn på berget med Emelie, William, Kajsa och Magnus.

31 juli: Kajsa fyllde år

2-4 augusti var jag åter igen på Laviken för att rusta vårat rum lite. Kajsa och Emelie hade redan målat, nu satte vi dit hyllor och lampor och jag och Emelie köpte ett bord på en loppis innan vi åkte dit.
Det var jag, Emelie, William, Kajsa, Markus och Ellinor som var där.
Frank, Toya och Cammen hälsade på första kvällen och Jonas, Sara och Magnus den andra.
William blev stucken av en geting för första gången, men för övrigt var det lika underbart som vanligt på Laviken :)

4-5 augusti sov jag hos Emelie och åkte sedan på shoppingresa med min familj till Barkaby den 5e. Mycket trevligt :)

6 augusti gjorde jag slut med Emanuel. hade funderat länge på detta, då vi aldrig umgicks och när vi gjorde det bråkade vi bara. Han hade också funderat på det. Tur det. Smärtfritt. iaf till en början.. men men. 3 år och 5 månader tillsammans kan inte bara försvinna.

7 augusti var det kick off i Sundsvall, var inte riktigt mig själv, förklarade för några vad som hänt, men jag är ändå nöjd med beslutet. Karoline Hansson sa till och med att jag inte såg ut att vara mig själv, men hon förstod när jag förklarat. En tung, men inspirerande dag.

10 augusti: Middag på stan med Camilla, Camilla, Linda och Madde. Kollade på smycken och snackade massa skit. Behövdes verkligen :)

12-15 augusti: sommaryra! var där x antal gånger med diverse personer och även själv bara för att äta mat :)
Lyssnade på band och bara gick omkring och ja, självklart köpta jag örhängen :)

14 augusti var min och Emelies dag. Emelie fyllde 22 den 13 och jag fyllde 24 den 15e, så dagen däremellan var vår dag där vi firade varandra :) Sommaryra och utgång. Båda hade klänning på oss, dock varandras :) Härligt med samma storlek :) provade även x antal alkoholfria alternativ från systemet. Hittade några nya favoriter :)

15 augusti fyllde då jag 24 år.. middag hos mina föräldrar och fick en hel del bra saker :)

18 augusti: Middag med Lina och vi kom överäns om att hon skulle flytta in i mitt tomma rum som blivit, då jag har en 3a.

24-31 augusti: Bulgarien och hälsade på Alex. Så underbart! Sol, bad, buffe alla måltider, diverse sportaktiviter, ridtur i skogen mm. Kolla FB för bilder :)
Crippe och Cammen hämtade mig på natten. Så oerhört tacksam för det :)

4-5 sep: Strömmingsleken i Söderhamn. En dag med Emelie, William och Kajsa och en dag med Jonas, Magnus och Hanna.

8-12 sep: Resa till GBG! MK seminarie 10-11/9, men vi körde shopping och nöjesresa i samma. Lärde känna Ellen bättre och vilken grym tjej. Så rolig och snäll :) Hon, jag, Linda, Camilla K och Gina delade rum.
Underbara föreläsningar och fick även gå på scenen :) Finns lite bilder på FB, ligger lite efter där också så jag ska göra ett eget album också, nu är det bara alla andras bilder.

18 sep. ledarträff i Valbo. Emelie, William och Kajsa hade sovit hos mig och jag hade lyckats sova typ 3 timmar. Började dagen med en energidryck. kanske inte det bästa med tanke på det fnittriga resultatet. men men. Alborgen några timmar där jag, Emelie, Kajsa och Markus bildade lag. 8 stämplar och det vinnande laget :) Hade fått fler om det inte varit så förbaskat mycket folk, men men.
Middag på NTO lokalen i Nybo sedan och info om kommande saker.
var en hel del ledare där, ingen nämnd ingen glömd :)
Eller jo, måste nämna att Amel var där. Så länge sedan jag träffade honom så det var kul :)

24-26 sep: jag och Emelie åkte till Åre med massa andra UNFare för att få veta mer inför kongressen nästa sommar. Så bra helg! Blev riktigt pepp. Så nu ska UNF Gävle komma igång igen och jag och Emelie diskuterar nyktra alternativ till högskolan :) Såg snö och kastade snö för första gången denna vinter :) Lika lycklig varje gång :)

29 sep: Middag på stan med Linda och Camilla K, mycket trevligt :)

1-2 okt: Kryssning med GIFs arena personal, alltid lika roligt :)

2 okt: Grease på Läkerol med Kajsa, Jonas och Hanna :) Jag och Kajsa sjöng med såklart och när Jonas tittade visste vi att det var för högt :P

4 okt: Magdalena Hägg kom och föreläste på UNIT mötet. Så bra!!

8 okt: Första UNF träffen där vi styrde upp lite olika träffar :) Se UNF Gävle på FB för mer info :)
Mimikry på kvällen med Emelie, på club monster :)

23 okt: ladies night med Emma :) Middag innan och massa skitsnack :) Så kul, skrek och sjöng till jag inte hade någon röst kvar :P

Ja, det var typ det. men som vanligt så har jag varje måndag varit på UNIT möte, varje tisdag har jag ridit och självklart har jag varit på nästan alla fotboll och hockey matcher :)

Tyckte bara inte att jag behövde rabbla allt det.

Jag har även spelat Brännboll i Bergvik, men har inte skrivit in i kalendern när det var. Knas. har varit i Bergvik flera gånger också och gjort diverse saker, men mest har jag umgåtts med Magnus :)
Han har även varit här :)

Har fått lära mig att göra storkok igen, då jag jobbar en hel del. Är det inte det ena jobbet så är det det andra eller något av mina ideela uppdrag :P

men nu är det dags att klä på sig lite mer kläder och bege sig till jobbet.
Jobb 12-18.

men jag lovar att jag ska skriva snart igen.. saknat det..

Kram på er!

RSS 2.0