Aquabike

Var jag på igår.
cyklar i vattnet.

Jag hade förstått lite fel, trodde man skulle cykla på en träningscykel, men så va det inte och det var ju bra det :)
Var en flytgrej. flytkudde i ena ändan så ett rör och sedan en flytkudde till med två handtag.
Så satt man på röret och höll i handtagen. raka armar, rak rygg. så var det bara att trampa på. man kom faktiskt framåt :)
så fick man cykla bakåt också och göra massa andra övningar. tränade styrka och balans. flöt på magen och pressade ner flytgrejen med armarna. stod på handtagen och skulle försöka hitta balans och så göra övningar sedan. och även ligga på mage och rygg och simma framåt eller bakåt.
lite galen idé, men så kul!!!
blev faktiskt svettig fast det var i vattnet.

Nästa prova på gång är 15/5 på fjärran (i Gävle) 15:30-16:30. synd, eftersom då är vi i Arbrå med skolan och ställer i ordning vår utställning.. men men. för er andra som kan rekommenderar jag verkligen detta. 50 kronor kostar det att prova på och man kan max va 12 st, så ring och anmäl er!

Duktig ledare också. peppade mycket och bra musik :)

Stannade efter och pratade lite.. fick då mycket beröm :) så frågade hon om jag kunde tänka mig att stanna lite och göra några övningar med Frida (en som ska bli instruktör) som man skulle va två på, eftersom jag varit så duktig :)
så då fick vi cykla på samma cykel och sedan sitta på varsin flytkudde och gunga gungbräda. haha. det var kul :)

Till hösten ska de starta grupper, får se vad det blir för dag och tid. Vill vara med!!

Slutspurt på exjobb

Var så trött igår så la mig vid 21 och somna 21:30 typ.

så upp idag 5:30
Åt frukost och skrev på exjobbet.
8:50 var jag på BMG för att träffa min handledare
så fick höra ändringar och synpunkter.
hem och fixa till det och tvättade
så lunch och kollade på inspelat
sov även lite
sedan in med det i InDesign. Allt typ klart utom bilder. gick inte så till skolan.
var där 18. Fixade bilder och lite annat som jag såg skulle ändras. var några till som var i skolan och grejade. Tänk att vi är ute i sista sekund jämt.
Åt mat vid 20
och fortsatte sedan.
Skrev ut.
22 var jag hemma igen.

Nu sitter jag här och vet att det är lite som fattas på exjobbet. Borde skriva mer om jordbruket på bakgrunden och så ska det in en abstract, sammanfattning på engelska. men det fick jag veta nu ikväll så det tänker jag göra med resterande kompliteringar jag ändå kommer få.
Finns säkert nå stavfel och sånt.
men orkar inte söka information och göra saker nu. Så trött.
Ska sova när jag är klar med detta.

Så upp imorgon nån bra tid så jag är i skolan kanske vid 10-11 utifall det krånglar när jag ska skriva ut fler ex. Tänkte läsa allt från pärm till pärm imorgon efter jag sovit och se om jag kan hitta något mer innan jag skriver ut flera arbeten.

Just nu är jag så less på texten. läst så mycket, men vet att det finns fler fel. det borde det, i alla fall med mina problem.

men aja. Natti på er

50 års fest och öppet hus + fotboll

I lördags blev det lunch hos mamma, pappa och brorsan med Emanuel.
Sedan lagades det mat så det stod härliga till.
Det blev piroger, både med färs och med qourn. mozzarella och tomatsallad, lax och räk rullar (och mamma hade i lök så jag inte kunde äta :(, sedan frågade hon om jag ville ha med mig hem av det som blev kvar när jag precis sagt att jag inte kunde äta dem. suck ibland alltså), saffranspasta, kycklinklubbor, kassler tärningar och det blev även olika grönsakstavar med dipp
Typ några sekunder innan det ringde på klockan lämnade jag spisen till mamma så att jag kunde byta om. Så jag fick höra sången från brorsans rum med inte speciellt mycket kläder på.

18:00 kom folket alltså, Boberg minus Lina, vdB minus Linda och Mirjam och Helzenius utan barn, men det har de varit de senaste åren då de flyttat.
Fick reda på att Sofia ska få barn :) Hon förlovade sig för ett litet tag sedan och nu väntar alltså tillökning. hihi :)

Mycket prat och mat blev det. Åt lite för mycket tror jag.. men men.
Hade barn och vuxen bord som vi brukar ha då alla inte fick plats vid det stora bordet.
Så jani, jag räknas fortfarande som barn. Men jag, Emanuel, brorsan, Kajsa och Markus hade trevligt. Lite roligare att bara va "barnen" då man kan va lite mer öppen. Synd bara att det kan bli lite interna saker, men svårt att låta bli. Hoppas det inte var allt för jobbigt för Emanuel...

23:45 åkte de hem, men fick höra av pappa sedan att han inte vågat sova på en gång utifall de skulle komma tillbaka. Man vet ju aldrig då vi brukar busa när det fylls jämnt. 13 stycken var vi totalt då.

På söndagen åkte Emanuel hem 10:30 och sedan blev jag hämtat av mamma och bror. De hade hämtat maten.
Så hem till dem igen och börja fixa ordning. Grejade med mat och hängde upp ballonger. en på ett stuprör utanför vid ytterdörren och sedan en på dörren i huset så att de bortifrån skulle hitta lättare.
Det var nu dags för öppethus.

12 kom de första och då var vi klara, hade varit det några minuter faktiskt :)
Sedan droppade det in folk fram till 13:20 ungefär..
Så åt och minglade. Vi var 23 stycken. Släktingar, från 21an och bingon.

15 var det dags att gå, jag skulle även iväg jag eftersom jag skulle på fotbollen, men när jag börja packa i lite frukt som jag tänkte ha med mig så började folk gå så då blev det trångt i hallen.

15:30 hade vi fått undan nästan all mat och jag gick hem, skulle sedan få skjuts av Pär och Karin till arenan eftersom Pär då kunde hämta ut bokade biljetter.

Så hemma 15:36 typ, bytte om, hann en snabbis på toa också innan Pär och Karin var utanför.

Upp på Strömvallen, träffa Linda, gick in, snackade massa, sålde program och typ 10 minuter innan matchstart ropade de ut i högtalarna att pappa fyllde år. mamma hade ju pratat med marknadsansvarige på GIF då han fyllde samma dag som match + att han sitter som ekonomiansvarig i deras huvudstyrelse.
men jag och mamma trodde att han skulle bli firad på plan, men icke. speciellt när ingen från GIF kommit på det öppna huset. men men.

Matchen förlorades i alla fall. 1-0 till AIK, men borde stått 3-0 till GIF då de hade mer tryck, fler och farligare chanser. men man måste ju sätta dem också :/ Lanto var kungen på plan i alla fall!


Litet barn

Tog en kort paus i skrivandet av ex-jobbet för att gå en promenix till smyckesaffär och apotek.

har ju lyckats få ett sår på örat, hade en liten ring som skulle sitta i ett av mina hål i öronen, men den var lite väl liten så när jag skulle sätta i den (för typ 2 veckor sedan) så missade jag hålet med någon mm och ringen åkte ihop. så då blev det ett hål bredvid, en bit in. inte helt i genom i alla fall. puh.

men sedan dess har det kliat och jag blöder nästan varje dag där, det har blivit skorpa så det läcker ju. men eftersom jag kliar så kan det bli infekterat. Nu har jag satt i en läkring också. Får se hur det går..

Nu har jag köpt rengöringsmedel för mina örhängen så att de blir rena efter jag haft dem i det hålet då det nya ger blod och var till det gamla. suck.

köpte även en salva som tar bort infektioner och motvärkar att de kommer tillbaka.

På vägen hem så gick jag vid ån då jag såg att det fanns tussilago där.
Väldigt fint att gå vid ån faktiskt. solen lysste och nästan klarblå himmel och massa blommor. Kände mig som ett litet barn som gick där. Så barnsligt lycklig. Solen, vattnet, blommorna. Tänk vad små saker kan göra :)

Plockade faktiskt en bukett. Gjorde ju alltid det när jag bodde hemma i Sätra. Så fort det kom blommor på gräsmattan var jag där och plockade, annars klippte brorsan upp dem med gräsklipparen. Kommer sakna alla gullvivor :/ hela gräsmattan kunde va fylld av dem.

men nu blev det tussilago och vitsippor. ska nog plocka en stor bukett till pappa när han nu fyller på söndag. Eller vad tycker ni?

Här ser ni i alla fall min fina bukett

image6

Men nu ska jag fortsätta skriva. Höres!

Knas

Som ni ser i förra inlägget så blev det nå knas med teckensnittet och storleken, går knappt att läsa. Vet inte vad som hände, men nu är det inte så längre. så hoppas det går bra för er.

Nu ska jag byta om och åka till stallet.
hej svejs

Fullt upp

Gör ett nytt försök nu medan jag låter maten smälta. nyss ätit korvstroganoff och ris :) För er som funderar nu, men vänta. du tycker ju inte om korv och det stämmer. jag tycker inte om korv, men jag tycker om korvstroganoff, speciellt med mycket sås. så följ receptet men med mer kryddor, mjölk och tomatpure så blire bra :)

aja. jobbade både lördag och söndag.
men gick nästan dubbelt så många steg på lördagen, fast jobbade bara en timme mer.
Hade stegräknaren på mig bara under tiden på jobbet. Blev runt 6500 på lördagen och runt 3500 på söndagen. Så ni kan ju förstå skillnaden med vad det fanns att göra.

På lördagen sprang man runt hela tiden och på söndagen stod vi 4 still i i kassan och snackade ibland. men trevligt det med :) Jobbade med Magnus, Thomas och Tobias (brorsan). Så vi var tre extringar och en som nyligen fått heltid som tidigare varit extra. Men det gick bra det :)

efter jobbet så blev det ex-jobbs skrivande och kollade på A shot at love whit Tila Tequila på MTV. galet program säger jag bara, vill se fortsättningen!

efter jobbet på söndagen kom Emanuel hit så då umgicks jag med honom och vi tog en promenad och skulle hyra film, lyckades faktiskt hitta två filmer vi ville se, så då valde vi en och gick mot kassan, men då ångrade vi oss och gick till biografen istället. 21 började då om bara någon minut så tog ett snabbt beslut på att se den, eftersom vi båda velat se den tidigare.
Köpte popcorn och läsk och gick in och satte oss. Då började reklamen och precis när jag satte mig ringde det. Det var Ahmed. lite chokad. tröck bort, men ringde igen, men då hade jag fått av ljudet i alla fall. :P svarade, men blev knas. så han la på. skrev ett sms att jag var på bio och skulle ringa sedan. stängde av mobilen och kollade på reklamen. så när den va slut och "gardinerna" åkte igen så ser jag hur en person längre ned vänder sig om och hejar. haha. det var Ahmed! sedan börja filmen. Den var bra :)
När filmen var slut gick jag och snackade med Ahmed och Madde som det visade sig att det var. haha. där ser man. Trevligt att träffa henne igen, var ett tag sedan. Synd att vi glidit lite ifrån varandra. var så grymt tajta förut och umgicks typ varje helg när vi åkte till Söderhamn för att va med Ahmed & Co.
Så pratade med dem ett tag och sedan gick jag och Emanuel hem. Myste lite innan det blev mat. kött i marinad av olivolja, hunung, chili, franska örter, salt och peppar. Till blev det pommes. Mums :)

På måndagen var det dags för sjukgymnasten.
9:45 hade jag tid så gick vid 9 för jag var osäker på vart det var. Emanuel och jag fick en liten promenad då på morgonen. tog typ 25 minuter att gå dit och hittade rätt nästan på en gång.
Så fick träffa min sjukgymnast. Hon klämde, kände och vred massa och jag fick göra en hel del övningar.
resultatet då?
Min rygg är överansträngd, som jag själv misstänkte. men den är tydligen väldigt vig i bakåtlutande ställning. haha. där ser man :)
Mina leder. jani. knaket är inge farligt i säg, men inte bra att det gör det. Hur mer de knakar desto värre blir det. Det är smärtan av knaket som inte är bra. Fyller 22 och har redan problem med smärta i leder.
Värst är det i vänster knä och fotled. Skulle stå på ett ben, gick knappt på det vänstra, gjorde ont och hade typ noll i balans.
Ni vet när man strecthar rumpan. lägger det ena benet över det andra och drar den mot rumpan. Där är jag vigast i vänster, den får jag ändå till, men på höger. ojoj. tog stop vid knäet. Inte bra.
Så då kände hon på nå knölar vid rumpan och vilken smärta det var på höger sida, där vigheten sitter. galet.
Är på tok för svag i mina armar, måste hitta någon sätt att träna dem på.
Min nacke är stel, åt vänster hål. Går väldigt bra åt höger, men åt vänster tar det stop.
Eftersom pappa har reumatism så kan jag också ha det i och med mina leder, men sjukgymnasten trodde inte det, men ville att jag skulle ta prover för att vara säker.
Vi bokade även in en tid för att göra upp ett träningsprogram för mig.
Grymt bra att jag rider, annars hade min rygg varit mer paj och mina promenader med spring i ibland är också väldigt bra för då får min rygg syre. mer sånt! Så bra att jag inte får ont av det också :)
Mina sittups hemma är bra och jag gör dem på rätt sätt :)

Sedan resten av dagen låg jag i sängen och tyckte synd om mig själv.. hade så sjukt ont i nacken och det knastrade i den. Emanuel sa att jag nog fått nackspärr. lyckat liksom. men Emanuel var bäst och tog hand om mig :) Älskar dig!!

vid 19 blev det promenix ner på stan, träffa Sergio och Elin en snabbis och hejade på dem. sedan satte vi oss vid fontänen och funderade på vad vi skulle äta. Blev Buddys. Kebab i bröd för mig :)
sedan till tågstationen. Precis när vi kom gick Robert Damberg. Synd att vi inte han heja. men men.
Så satt och vänta på tåget i typ 20 minuter..

sedan fortsatte promenaden för mig hem till mamma och pappa. berättade om sjukgymnasten och gick igenom helgen lite. Fick även se de nya inredningsakerna. gardinstänger med gardiner :) Några nya kuddar och hyllor också. Hyllorna i TV-rummet var så snygga och perfekta för alla deras DVDer.

så hem och la mig. Huvudet högt, eftersom jag insett att det var skönt och benen skulle ligga högt för då vilade jag ryggen. så tog min hårda kudde + några till och la under benen, somna typ på en gång och jag som inte kan sova på rygg annars. ska lätt fortsätta med det :)

Vakna imorse med mindre smärta :)

ringde Hälsocentrealen vid 8 när de öppna och bokade tid för provtagning för reumatism.
på väg till skolan ringde jag Lina och kollade om hon skulle komma hem till valborg, men hon visste icke.
var i skolan 9-11 typ. blev inga pellets, men det är ett resultat det med.
sedan på hemvägen ringde jag Ulli.
Valborg i Uppsala med UNF. Tar över ett lekland med hoppborg, klättervägg med mera kl 15 och så massa aktiviteter hela dagen, men där som det behövs mest hjälp. UNF i Uppsala står för mat, resa och boende. jag vill verkligen åka, men inte själv. Känner ju flera i Uppsala, men vill åka med någon som jag känner bra liksom.
Någon mer som är sugen?
Ska ringa Ulli på fredag igen och berätta om jag får med mig någon. Så kom igen nu. Jag hade grymt kul på Valborg i Uppsala när UNF hade bungyjumpen för några år sedan och vill ha lika kul igen! Följ med mig!!

åt lunch hemma. pannkakor med äpple, kanel och socker till :)

sedan blev det ringa och ändra adressen på några ställen, bokade massagen och kollade några communitys.
Skrev även några sms angående JUNIS imorgon. Hoppas de klara sig utan mig!

Skrev lite på mitt ex-jobb och läste lite papper angående det. somnade sedan på soffan. sov i typ 1 timme.

Gick ut med komposten och tog en frukt och fortsatte läsa.

Sökt lite mer på ex-jobbet och skrivit lite.

sedan blev det mat som jag precis ätit när jag började skriva detta.

Nu ska jag snart till stallet.

Fått en hel del gjort idag, även om ex-jobbet blivit lite lidande, men måste göra annat också.

men imorgon ska jag skriva hela dagen till fingrarna glöder för på kvällen ska pappa hjälpa mig med stavning och gramatik.

Så lycka till, till mig och vi ses!

f'''''''''''''''''''''''''''''''''''''n

hade skrivit massor om helgen och gårdagen och även idag.

så när jag tröck på spara och puplicera så loggades jag ut.

Så gåre när man gör flera saker samtidigt.

gah. får se om jag gör ett nytt försök nån annan gång.

Nu ska jag äta chips och tycka synd om mig lite innan jag skriver mitt ex-jobb så att fingrarna glöder.

En tyst minut

En minut
Sextio sekunder
Så kort men ändå så länge


En minut av vrede
Sextio sekunder av ilska
Så kort, men ändå så länge


En minut av tystnad
Sextio sekunder av saknad
Så kort, men ändå så länge



På måndag den 21/4-08 kl 11:00 stannar alla lastbilschaufförer oavsett vart de är och håller en tyst minut för Engla. Engla som blev ännu ett offer för det brutala samhället vi lever i.


Jag tycker även att vi ska hålla en tyst minut för Pernilla som några år tidigare blev mördad av samma man. Vi ska även hålla en tyst minut för alla andra som blivit utsatta för det brutala våldet och alla som blivit mördade utan någon som helst anledning, utan bara råkade vara på fel plats vid fel tillfälle.


Så håll en tyst minut den 21/4-08 kl 11:00, då ska Sverige stanna och hela världen med den. Håll en tyst minut för Engla, Pernilla och alla andra, även de nära och kära ni själva mist. Ta en minut i tystnad. Känn ilska, känn saknad. Känn vad ni vill, bara ni känner.


Så kort, men ändå så länge..


Inspiration

Skrev på ex-jobbet som jag sa, dock inte så mycketsom jag tänkt. blev hungrig.
Så god middag!
Borstade två ganska stora potatisar och delade upp dem i klyftor. Kokade dem tills de blev mjuka. har ingen tid, diskade medan :P
La dem sedan i en ugnsform som hade olivolja över hela botten. Kryddorna var flingsalt, peppar, timjan och franska örter. Blandade väl och sedan in i ugnen på 200 grader i några minuter. Så att potisen fick suga åt sig olivoljan och kryddorna.
V'ärmde kött som jag tagit fram ur frysen. stekt kött i vitlök.
Till blev det även en morot och keso som sås till köttet.
mumma :)
Potatisen ska jag lätt göra om, fast koka lite mindre så den inte blir så mjuk, gick sönder när jag försökte röra om, bättre om den får stå lite längre i ugnen tror jag..

apropå kött så måste jag ta ur mer kött i frysen så att jag kan marinera det imorgon och äta det på söndag. Har fått så mycket inspiration när det gäller mat :)

kollade på inspelat medan jag åt, Prison Break. galet spännande.
sedan zappade jag lite till Så ska det låta började.
Fick massa inspiration till dikter då. Skrev flera stycken medan jag kollade.
Läs dem på poeter. Länk finns här bredvid "Mina dikter"

sedan såg jag Yo momma på MTV. galet program. men vissa skämt är så roliga. haha. behövde jag verkligen.

men nu sitter jag här och skriver igen.

Ska krypa till sängs snart så jag är pigg imorgon. Då blire städa lite innan jobbet och efter jobbet blire ex-jobbsskrivande.

Puss och hej

Speciellt puss till Emanuel. Älskar dig!


Effektiv med solen skinandes ute

Inte så lätt alla gånger.

Vakna i morse med tokont i ryggen. så glad att jag har tid på måndag hos sjukgymnasten.
Det strålade smärta vid ryggraden som så många gånger förrut..

men sträckte på mig och klev upp. ingen rast ingen ro.
åt frukost och skicka sms till min handledare att jag skulle bli hemma idag. även om det då kändes bättre så ville jag inte chansa och få mer ont bara jag började jobba i verkstaden.

men efter frukosten var jag effektiv. skrev i typ 1 timme innan Håkan ringde. prata lite med honom och fortsatte sedan skriva i lite mer än 1 timme till.
sedan blev det lunch till slutet på Rachel Ray. Love love :) Så underbar människa och så god maten ser ut. inspiration!!

sedan tog jag bilen till Vikmans bil och fick hjälp med solskyddet som trillar ner i tid och otid. De ska beställa ett nytt eftersom det är trasigt. men nu sitter det som det ska med hjälp av ett bultband :)

sedan hem och ringde min fastighetsförvaltare åter igen. Tjänsteresa! Åh vad jag blev förbannand. i tisdags var det två veckor sedan någon skulle ringa mig angående mitt cykelförråd. Men koppla mig till receptionen och sa att han skulle få ringa mig, för jag ville få prata med honom. är ju omöjligt att få tag på männskan. antingen inte inne, inge svar eller upptaget. han har säkert lagt in mitt nr och vägrar svara bara för att jag klagat så mycket. men seriöst. så mycket galet med min lägenhet när jag skulle flytta in. inte nyckel i tid, inte städat, inte städat i tid av städfirman som de lovat, inga gardinstångsfästen (som faktiskt ska ingå!) och så. men men.

Gick upp och hämtade min 50-lapp jag hitta igår och gick till kiosken vid tågstationen, den åt mitt håll, inte pressbyrån. Köpte en glass, vanilj puck. mycket god faktiskt. Aldrig ätit tidigare, men va sugen på nå enkelt.

Ringde Emanuel, men han rakade sig. så han skulle ringa upp.
A jo tjena.. tog ett tag.. men visade sig att han gjort sig klar och börjat begett sig mot stan för att träffa Martin och hänga på Bryggan.
Jag hade undertiden tagit mig ned mot havet. dock inte ända längst ut. blåste en del. men satte mig i en trapp där det var lite lä och tittade på utsikten. Kändes som om jag var utomlands med solen, vattnet och de fina husen som är där.. jag va inte ända ute vid Gävle Strand kan tilläggas.
kom en man med cykel förbi och frågade hur jag mådde. Bra sa jag, solen skiner :) och så småprata vi lite.
sedan lyssna jag på musik och njöt mer av vädret innan Emanuel ringde.
Prata med honom ett tag och gick sedan hemåt när han var tvungen att lägga på och ringa Martin.

När jag va något hus bort från mitt ser jag två små tjejer och så säger en. tyst, det kommer någon. jag bara log mot dem och då sa de hej. jag hejade såklart tillbaka och då sa en "Vad fin du är" jag tackade och log, men hade passerat med några meter så det såg nog inte dem.. men det var trevligt att höra. Kom i mjukisbyxor och stor tröja och uppsatt hår. haha, men men.

Så hem och gick ned med ridkläderna i förrådet. suck vad jag är seg på det. Går aldrig ned med dem på engång.
Kan berätta om ridningen också.. tror inte jag gjort det.. eller? nu blev jag osäker.
I alla fall så hade jag Jon, han är grå och ser nästan ut som en åsna. haha :)
Har aldrig velat ha honom förut, men var mest sugen på Amadeus, men han fick vi inte välja mellan. så de jag kunde tänka mig var Alfons och Hatti. men vi skulle hoppa lite och jag kände inte för Alfons då och Hatti har jag haft en del så det var en annan som fick henne, då hon aldrig haft henne. Så jag valde Jon. han verkar bra tänkte jag. många gillar honom, fast han kan också va vrång och inte alls vilja. ungefär som Alfons. haha :P
Så Jon blev det. Snäll i boxen, fast vände rumpan till när jag skulle in till honom, men fick hjälp. måste locka lite.
Så i ridhuset kändes han väldigt pigg och han lyssnade på vad jag ville. gick grymt bra :) även att hoppa och jag sa till ridläraren att han verkade pigg idag, hon sa att han kunde luras och ge upp helt plötsligt. men jag manade på och på slutet så ridläraren att jag hade haft rätt. han va verkligen pigg idag. och duktig :) en ny favorit kanske.. måste ha honom någon gång till för att se om han verkligen va så bra som han va. Vissa hästar passar vissa och andra inte.
Jag menar de flesta har Diva, Fiona och Svampen som favoriter. Jag har Alfons och Amadeus. Hästar som är så bra när de verkligen vill och helt underbara att rida, men som också kan va vrånga och vägra helt plötsligt. men då får man jobba lite :) Fast gillar ju Hatti också, som oftast är helt underbar och man bara flyger fram. Men ibland ska man ha en sådan häst också.

aja. satte mig sedan vid datorn för att kolla alla communitys jag har och även pratat lite på msn. men nu är det dags för ett glas vatten och mera exjobb skrivandes.

Vi ses när vi ses och hörs när vi hörs.

Ingen rast ingen ro, flera saker kan jag gör må ni tro

hum.. aja. :P

Dagen börja bra, hitta en 50-lapp på marken och ingen annan i närheten. min :)
på BMG gick det inte så bra, Gud gav mig falska förhoppningar. kom inte några pellets, bara massa strö.
så började byta matris idag innan jag gick hem precis som igår.
så hem och stoppa maten i micron medan jag duscha.
åt och sedan cykla jag till Silvanum (skolan).
satt i solen med några i klassen ett tag innan det var dags att gå in och ha möte. Fick världens gulligaste sms under mötet, inte så disktret signal heller. fast glad att du inte ringde just då. haha. då hade det blivit lite pinsamt kanske.. ;P
Utställning på Arbrå träslott 17 maj till 31 augusti i alla fall. nice nice :)
Får försöka få lite släktingar att gå och se den.. pappa är ju från Bollnäs och finns en del släkt kvar i Hälsingland.

sedan ner på stan, pratade med Emanuel medan, hade blivit så glad av smset och tänkte att jag kunde ringa, så kunde jag ringa Malin sedan på kvällen och därimellan skriva exjobb.
men aja. Så pratade med Emanuel och letade en present till grabben som föddes igår.
kanske skulle få komma och hälsa på :)
Det blev en blå elefant. katten hade hårda ögon och då ska de va över tre.
gosedjur var bäst tyckte Emanuel. Barnet skulle bli mest glad för det istället för kläder, men kollade lite på kläder också. så grymt sött!!
sedan hem och diskade och kollade lite post innan mamma ringde och det var dags att handla.

så iväg till Maxi och handla och då ringde Emelie. men då var jag ju lite upptagen, men skulle ringa när jag kom hem för att se om hon orkade ses då.
så ringde Lina och berättade att jag skulle antagligen till BB sedan :)
så hem, packa upp maten, tog en frukt, ringde Emelie och kolla att jag kunde komma, så så blev det och jag cykla iväg.
Tog typ 10 minuter. helt galet och jag cykla inte så fort tyckte jag. men men.
Missa Nisse precis i hissen, ringde Emelie när jag va uppe, men upptaget så ringde Nisse och fick då veta att jag precis missat honom och att det var han som pratat med Emelie, han skulle ringa henne och säga att jag var där.
Så fick jag träffa sötnosen :)
Så söt, men ingen namn bestämt. Det var ju William förut, men nu funderar de på Wiktor/Victor också. så vi får se.
Tog kort med digitalkameran så att jag kunde skicka till Lina sedan, hon ville också se.
Så liten, fast igår när jag fick höra om längd och vikt tyckte jag han va stor, men han såg väldigt liten ut och mjuk, fast långa naglar och lät lite gulligt ibland, men sov dock hela tiden när jag var där.
Fick höra om förlossningen och så. och Nisse va så gullig med honom. Kommer bli en bra pappa! :)
var där i typ 35 minuter.
så när jag cykla hem ringde jag Malin, längde sedan och tänkte slå två flugor i en smäll som jag gjort både igår och idag. Varför göra en sak när man kan göra två? så mycket effektivare.
om ändå ex-jobbet kunde skriva sig själv medan jag skriver detta.. :P
prata med Malin i alla fall. trevligt :)
Måste försöka prata oftare med henne också. men tiden räcker inte alltid till.

Så hemma stekte jag fiskpinnar och värmde riset jag hade i kylen som blev över från igår. orkade inte göra potatismos som jag tänkt, va för hungri och nu slängde jag limen som jag hade hemma också. haha. den var hård och gick inte alls att skära i. men men.
medan fisken stektes plocka jag ur diskstället lite och när jag åt så kolla jag i några tidningar som låg på köksbordet/skrivbordet.
Så nu börjat det bli renare här.

och nu har jag skickat mailet till Lina med bilderna och tänkte skriva på exjobbet, men ville skriva lite här först.

men nu har jag gjort det och bör skriva några rader på mitt exjobb i alla fall så jag inte får jobba ihjäl mig sedan.

men det blir inte många för jag är grymt trött..

så go natt på er..

Jagad

Idag körde vi jaga på JUNIS, jobbigt, men roligt :)
Gillar verkligen när barnen uppskattar vad jag gör för dem.
Var i Boulognern (stava?) och lekte i lekparken. gunga, studsa, åkte rutschkana och såklart lekte jaga.

Känner mig lite jagad kan man kanske säga också med allt jag har att göra.
Lägenheten ser ut som hej kom och hjälp mig
måste dammsuga, torka golv, damma och diska. men orkar inte.
Måste även ringa lite samtal angående min adress som är fel.
Är verkligen frustrerad över att Gavlegårdarna är så jobbiga att ha att göra med. någon kille skulle ringa mig för två veckor sedan, igår! jag kommer inte in i mitt cykelföråd. Blä!!
Borde städa mitt köksbord också.. som har blivit mit skrivbord.

Är så trött och seg om dagarna. skulle skrivit exjobbet idag efter jag varit på Silvanum och skulle haft möte. ingen lärare dök upp. båda var hemma. jag menar hallå! slösade massa tid på att sitta också vänta i onödan. nytt försök imorgon.
Somnade i alla fall hemma efter att jag ätit lite mellanmål framför TVn..
sov i typ en och en halv timme innan det var dags att ge sig iväg..

prata lite med Lina på väg ner på stan och till JUNIS.
så kul att höra dig igen :) Saknar dig.
Riktigt trevligt. vi måste prata oftare!!
snackade om Emelie.. snart dags
och haha verkligen snart.
typ 2 timmar senare fick jag smset vi båda väntat på sedan i söndags.
i Söndags var det dagen D, men förseningar. brukar tydligen va så vid första.
men 19:12 idag fick jag smset.
Pojke, 54 cm, 3926 g.
så kul :)
svarade när JUNIS var slut och jag var hemma. lite senare fick jag sms av Lina.
ringde henne, men icke hemma så svara på smset och då ringde hon mig.
Hade gått fort och det blir antagligen en William. hihi :)
Nu har jag fått svar av Emelie också. kanske kan hinna ses lite innan det bär av till Söderhamn igen där hon nu bor med Nisse.
hihi, verkligen kul med barn, fast lite små läskigt också.
Sofia fick i januari
Lisa i mars
och nu Emelie i april
tre av mina kompisar har fått barn på kort tid. Roligt, men jag då..?
Vill ju inte ha barn när ingen annan av mina inte kompisar har. så den inte har någon att leka med.
men vill verkligen inte ha barn nu. Börja inte tro något.
Gå ut skolan, få jobb och pengar och gifta mig först.
Får hoppas på Lina :P Den bästa. har växt upp med henne och är som en syster. så vill jag att våra barn ska känna också.
men men. ingen panik. allt sker när det är rätt tid för det.. men lite jagad kanske..

Nu är det slutet på Top model, ska förflytta mig till soffan och sedan vänta på att Emanuel ringer..

Puss puss och all lycka till alla barn där ute!

Blandat

Måste bara nämna föra veckans inköp. Var på Dollarstore med Louise i klassen.
Handla för typ 260:- och det blev akryl och akvarellfärg. kanske inte bästa kvaliten, men jag övar fortfarande och tycker olja är roligast, men kände för att prova nå annat. Blev några penslar och spadar också och ett bordsstafli. Även en skärbräda och ett par nya örhängen. Så nöjd med dem :) Kan ju berätta att det är mitt 143 par, sedan har jag några som inte har något "kompis" också.. Så ja, jag samlar på örhängen :)

Helgen var verkligen mysig och underbar! Var ju hos sötisen. Vet inte när vi kan ses nästa gång.. lite frustrerande, men lite mitt fel eftersom jag sagt att jag vill koncentrera mig på exjobbet. och det måste jag verkligen, Måste bli klar i tid, kommer jobba dygnet runt på slutet känns det som. Så det blir inte rätt om vi ändå ses och jag måste skriva hela tiden..
Men saknar dig!

Igår så åkte jag hem och har pysslat lite med sånt man måste göra, var på stan med mamma lite också. Har hämtat mina krokar nu :) Så snart kommer jag kunna hänga upp jackan i hallen :) på väggen istället för slänga in i garderoben eller lägga över soffan. Skrev lite på exjobbet också.

Idag var jag i skolan 9:45-11:40 typ.
På väg till skolan så hoppa kedjan av, fast inte helt så var inte så svårt att få dit den igen, men blev väldigt oljig. Tur att man hade verkstadsbyxorna på sig och kunde torka av sig på dem :)
På BMG gick det bra. Fick till och med fram pellets med raps som varit klurigast hittils. Så grymt nöjd över att jag är så envis. Lönar sig verkligen ibland :)
Diskuterade lite med min handledare om hur jag ska lägga upp texten. Ska jag göra tabell eller inte? och det blir tabell. Så mycket lättare att förstå då för alla, de som inte är insatta och även för mig.

Gjorde mat när jag kom hem och åt medan jag kolla på Så ska det låta.
Har tvättid nu 14-18 och samtidigt bakar jag bröd. Grundreceptet finns på
http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recept&state=recept&receptid=4453
men jag hade lite mindre mjöl och 1 dl linfrön också.
Står i ugnen nu. Klar om 10-15 minuter.

men nu ska jag ta ur tvätten ur tvättmaskinen och sedan göra tabellen till exjobbet.

Puss hej

Förfest med sju grabbar

Ja vad säger man..
Jag själv med ett gäng grabbar.
Pratade som om jag inte var där, men det var ganska intressant ändå :)
Vad tror ni de prata om då? De vi tjejer tror stämmer ju faktiskt. I alla fall i detta läge.
lite sex, men mera vapen..
Fast även en del känslor.
Mycket intressant.
Fast mest kollade de på youtube.

Sedan drog alla iväg till ÖGs förutom jag och Emanuel. Vi kolla på film. The mist. Något döljer sig i dimman. Strömavbrott och de flesta blir fast i den lokala mataffären.
Läskig verkligen och dåligt slut om man gillar lyckliga slut, visst det var ganska lyckligt slut, men synd ändå. Ska inte avslöja något om ni vill se den, men fråga om ni vill veta hur den sluta.

Somna efter 2 och klev upp vid 12.
Snacka med John som hade kommit hem då.. han hade dragit tidigare på fredags kvällen när jag och Emanuel sov lite.
Duscha
Åt frukost, köttfärspaj. jag åt det i alla fall. Emanuel åt nuddlar.
Gjorde oss klara och åkte ner på stan och vända in på pressbyrån innan vi tog bussen till Funbo och Emanuels föräldrar.

Där är vi nu. Har ju min dator med för att jag ska kunna göra lite skolarbete på tåget hade jag tänkt, men var tusen andra på resan till Uppsala så då blev det inget. men ska nog göra lite imorgon kväll och sedan på måndag morgon när jag tar tåget hem till Gävle igen.

Har sett film, ätit våfflor :) och kom ganska nyligen hem från en promenad till sjön.
Har Emanuel bredvid mig. han spelar gitarr. Låter väldigt bra. Han kom nyss på en ny låt :) Fint var det, bara vänta på texten nu.

men nu ska vi försöka fixa undertexten till någon film och se på den.

Hej svejs!

JAAAAAAA!! Så underbart!

Igår krossade Brynäs Västerås med 7-0. Kändes mer som Brynäs hemmaplan än Västerås. Var tjo och tjim hela tiden nästan. Folk skrek och applåderade. Precis som det är på bortaplan så är det ju dem som låter som åker. men jag menar av 5100 typ som var på matchen var kanske 4000 Brynäsare. Såklart det blev som hemma plan och det var tryck hela tiden.

Skrek så jag fick ont i halsen och blev lite hes. Idag har jag bara lite ont. Men är grymt trött. Kom hem vid 12 inatt och då hade vi ätit lite på Donken. Åkte ner med mor och bror.
La mig 2, var så uppe i varv att jag kunde gått ut och sprungit om jag inte frysit så mycke.
Adrenalin till max.
Brynäs spela bra, Västerås hade farliga chanser. Markström var kung i målet.

Glädjeyra. vann vi SM Guld eller? folk skrek, hoppade, applåderade. Ville ha in alla på isen igen.
Vågen.

Utanför var det skrik, sjungandes, tutandes och brynäslåtar som spelades i bilsterion.

Så sjukt underbart! vet inte om jag var gladare nu än när de tog guldet 99. Är typ samma känsla.
Brynäs får spela i Elitserien nästa säsong också. Vann kvalserien på grund av målskillnad. Rögle hamnade nämligen på samma poäng då de vann över Mora.
Malmö förlora mot Leksand. haha så kan det gå, var precis det jag sa innan. Leksand har hemma plan, såklart de vill visa sina fans och vinna.
Så det stod mellan Mora och Rögle. Vem skulle det bli som fick va med Brynäs i Elitserien nästa säsong.

Ja, nu vet vi och jag är fortfarande väldigt glad.

Knäppte massa kort. Finns på Facebook för dem som har det, men ska ge er ett smakprov här.

  
Brynäs klacken i hörnet, men var typ bara Brynäsare där.
Brynäs tackar
Boork och gänget tackar

Lovley, lovley

Och nästa år tar vi guld!
Vi har tagit guld på 60-, 70-, 80- och 90-talet. Det fattas på 2000, innan det blir 2010 så det är ju bara nästa år.
Men har vi Markström i kassen så ska nog det gå :)

Så Linus du får stå ut med Brynäs i Elitserien och vi ska krossa Färjestad och resten av lagen ;P

Nu var tiden bokad för sjukgymnast

Hade klockan på väckning 7 imorse.
Så fruktansvärt ont i ryggen.
ställde om klockan på 8 och la mig rak på rygg. Är grymt skönt ett tag, men sedan börjar det göra ont igen. Somnade i alla fall om och när klockan gick igång igen hade jag fortfarande väldigt ont i ryggen.
Så skrev sms till Håkan att jag inte skulle komma idag och ställde om klockan på 9 utifall jag skulle somna om igen.. så la jag mig på rygg igen. Somnade inte på en gång, så sov bara några minuter. Klev upp när klockan gick igång.
Åt frukost och så..
Ringde Hälsocentralen och berättade om min situation så fick jag nr till en sjukgymnast så ringde dit 11 när de hade telefontid. Den 21 april 9:45 har jag tid nu. Hoppas att de kan göra något. Vill verkligen inte ha det så här.

Sedan har jag sett på inspelat och skrivit på mitt exjobb på datorn.

18-19:30 hade jag JUNIS som vanligt. Och en ny ledare idag. Maria. Verkade trevlig och gla. Hon kände några som går i tvåan på DT. Kul kul :) Hoppas inte barnen skrämde iväg henne bara. var 5 barn idag. 3 nya. Känns kul, fast ojoj vilket liv. Någon som har tips på hur man får livliga barn att lyssna?

Sedan åkte jag till Strömvallen och såg Gefle IF förlora mot Djurgården med 1-2 i snövädret. Vräckte ner snö verkligen. Helt vitt. Vi hade gröna linjer istället för vita. haha såg lite kul ut. Angående resultatet. Djurgården var bättre, men domarn var kass och dömde mycket konstigt. men men.

Så nu har jag ätit lite och pratat i telefon med Emanuel och det är Sverige pussas och kramas på tv.
Ska nog sova sedan.

Föresten så ringde brorsan idag. Han vill åka till Västerås imorgon och då blev jag också sugen. Så kanske bär det av dit imorgon och förhoppningsvis se Brynäs krossa Västerås och stanna i Elitserien.

aja. Nu ska jag tömma diskstället innan pausen är slut.
Hoppas alla där ute har det bättre än mig!

En till dålig dag, men med bra slut

Gick inte alls bra i skolan idag. Malde bara sönder och sedan brände det fast. och då hade proppen gått två gånger. Igår gick det bara en.. glömde skriva det igår. var ju så mycket annat..
Borrade, gjorde rent och åt lunch. Cykla från skolan vid 13.

Låg i soffan och kollade på TV, inspelat till typ 15:30 då la jag mig på rygg i sängen och ringde Emanuel.
Hade grymt ont i ryggen då. Hade ju ont redan i skolan. Har lite problem med den och det blev inte bättre av att ligga i soffan.
Så låg i sängen i typ 40 minuter och prata i telefon medan jag vände på mig lite då och då. Antingen mage eller rygg, men inte för långa stunder. Då gör det mer ont. Suck. Ska kolla upp den när jag är klar med exjobbet.

Sedan snabb dusch och lite mat innan jag blev hämtad av mamma och pappa.

Sedan sålde jag program på Arenan med Håkan, han fick jobba istället för Mirjam. Var ju slutsålt kl 11 när Håkan var till shoppen. Stod i tidningen att fåtal biljetter fanns kvar, men när de öppna var de slut. Knas.

Programmen var slut 18:40. Helt otroligt. Aldrig hänt. men det var skönt. Fick se matchen från början för en gångs skull :)

usch så nervös jag va hela matchen.
Spännande match, ganska jämn. Båda lagen hade farliga chanser och spelade lite slarvigt ibland.
Leksand skrek en hel del, fattar inte hur de orkar hålla igång. Men de har ju Sveriges bästa fans, så vad ska man säga? och även Brynäs klacken lät. Övriga pupliken var med en del också, men inte lika mycket som mot Mora. Då var det tryck! 
Så kom målet. Åh vad glad jag blev!!
Skrikit massa och hoppat och önskat.
har ont i halsen nu, men det var det värt.

Leksand plocka ut målvakten med typ 4 minuter kvar. Då gjorde Dacke mål. Hade han missat öppet mål hade jag blivit så förbannad. Fick lite SM-gulds känsla då. Blev sånt liv på pupliken. Helt underbart :)
Men Leksand var tvugna att vinna den här matchen för att ha någon chans så ut med målvakten igen och Brynäs kunde göra sitt 3e mål i tom kasse det med :)
Så 3-0 och pupliken stod kvar efter det 3e målet.
Härlig känsla. Pupliken dröjde sig kvar också.
Stod och applåderade när Brynäsarna gjorde vågen för klacken och sedan gick ut.
Klacken ropa sedan att de ville ha Brynäs på isen igen, men de var för dåliga. ropa bara några gånger och såklart det inte blir nå då..
Måste berätta om stolpskottet Leksand hade. Såg tydligt hur den hamna i stolpen och jag tappade andan. Kunde inte andas på några sekunder. Så sjukt spännande för då var det kalabalik framför målet. Alla sköt och alla var ivägen.

Men nu är jag grymt glad, mår så bra. Nu gäller det bara att krossa Västerås på torsdag.
Brynäs leder tabellen med 9 måls skillnad
Malmö har 6 och Rögle 4. Sedan kommer Mora. Och alla de fyra har 16 poäng. Fatta jämt. Sedan har Leksand 12 och Västerås 3.
Så det står mellan 4 lag, ruggigt jämt.
2 lag ska bort. Hoppas verkligen inte att det blir Brynäs som faller på målsnöret mot det sämsta laget i kvalet.
Men det är en sån typisk grej de skulle kunna göra..
Underskatta motståndet.
Men Västerås har hemmaplan. De vill nog ge sin puplik något att se. Så skulle jag tänka. Så akta er Brynäs. Fall inte. Jag ber er verkligen. Fall inte!

Måste bara berätta att jag pratat med Carro på msn.. så underbart att höra från dig igen. Var länge sedan nu. Vi måste ses nån dag. Saknar dig och dina tokigheter. Kommer alltid finnas här för dig! <3

men nu ska jag göra mig klar och prova ringa Emanuel.. berätta nyheten om han missat. han är ju inte så intresserad av hockey.. sa att jag inte skulle ringa om de förlora för då skulle jag va sur, men nu är jag lycklig :)

Puss och hej på er

Det är inte slut än

Usch.. mår dåligt.
Ikväll gäller det.
När jag började läsa sporten nu till frukosten började jag må dåligt.
Flera sidor om derbyt ikväll.
Är det Brynäs som ska vinna och stanna i Elitserien eller ska Leksand vinna och kanske ha en chans att gå upp.
Allt år så osäkert.
Båda lagen kan vinna.
Intervju med Masken Carlsson i tidningen. Han kan inte säga vem som vinner, men hoppas på Brynäs. Han tycker att kvalserien ska slopas och att man ska utöka serien. Kanske stänga den.
Jag vet inte ja. det är bra att det kan bli lite byte ibland. man måste ju ha något att kämpa för där på botten, inte bara det att hamna sist. Ingen ska vilja kvala och alla ska kämpa för det. och de i Allsvenskan ska ha något att kämpa för. De ska vilja och kunna gå upp till den högre serien, Elitserien.
Nu är Brynäs i kvalet och det är ju inte alls bra, men alla hade chans att hamna där precis som alla hade chans att gå till slutspel. I år var det Brynäs som drog det kortaste strået.
Anledningen till varför Masken vill ta bort kvalet är för att alla mår så dåligt. Spelare, ledare, de på kansliet. Och jag vill lägga till pupliken. Jag menar det är ändå vi som stöttar dem. i Vått och torrt. Vi som står på läktarna och skriker och stödjer laget. Är vi inte tillräkliga? Var det därför Brynäs fick kvala i år? var stödet för dåligt? Okej, Gävle har typ landets sämsta puplik som inte direkt är med på noterna alltid. men ibland har vi våra ljusa stunder och då är det underbart. Förra hemmamatchen tex. Jag vill alltid ha det så!
Jag kommer alltid ha Brynäs i mitt hjärta och finnas för dem i vått och torrt. Jag hejar alltid på laget på matcherna. Klappar händerna och skriker. Skriker det gör jag. Speciellt om jag står då skriker jag tills ingen röst finns kvar och är med på alla ramsor som stödjer laget, ej de som är dåliga för motståndaren. Hackar inte.
Men jag hoppas innerligt att de vinner ikväll och att pupliken ger Brynäs allt de har.

Ingen vågar nog uttala sig om kvällens match riktigt.
Det är en rysare.

Så kom jag till mitt horoskop för dagen:
Det finns en gråzon mellan det svarta och det vita. Ingenting är bestämt förren alla har sagt sitt.

Och det är så sant så sant.
usch.

Nu ska jag göra mig klar och cykla iväg till skolan och försöka låta bli att tänka fram till kl 17 då det är dags att börja arbeta på Arenan.

H'lvetes dag med mycket gjort

Vakna 6:45, upp 6:50
Frukost och läsning av tidning
Diskning, av frukostsakerna + helgens disk. Måste bli bättre på att diska minst en gång om dagen.
Gjorde mig i ordning.
Cyklade till BMG (Där jag gör mitt examensarbete) i regnet. Usch tråk väder idag verkligen. Men tvingade mig själv att inte ta bilen.
Kom in på BMG vid 9:30 och där står Ragge och Peter (min handledare) och pratar.. så pratade vi lite om vädret och så..
Prata med Håkan (i min klass, som också gör exjobbet på BMG) i betonglabbet och började mitt arbete. Gick inge bra.. Ska ju göra pellets och har lyckats, men idag gick det käpp rätt åt h'lvete. Rann bara igenom och maldes sönder. Slutade med att jag fick borra :/ Hatar när det bränner fast.
Men innan jag kunde borra skulle maskinen tas i sär och det gick ju inte bra. Hade dragit åt en skruv för hårt så jag skulle slå på den. Alltså inte på skruven utan på en grej som satt i den så att jag fick en hävarm. men metall mot metall, fast tumme mellan är inte bra.. fick en blåsa på tummen. Skrek lite och svor. och nu sitter jag här med en blåsa som gör ont så fort jag nuddar den :(
Borrade och borrade, borren fastna, hamna snett och till slut gick den av.
Gick till Ragge och sa att den va av och då sa han att den var väldigt sliten och inte alls bra så plockade han fram en fin borr till mig. Den gick det super bra med :) Synd att jag bara hade några få hål kvar, kunde borrat massa mer med den. Var sur att jag inte haft den från början också. Fått mer ont i ryggen. gah.
Ringde även stallet och sa att jag inte skulle rida imorgon för jag ska jobba
och även GIF eftersom jag inte kan jobba på onsdag då jag har JUNIS och vet aldrig om det kommer någon mer ledare.

Vid 16:40 lämnade jag BMG. Då hade jag satt ihop maskinen igen.
Hem, gick igenom massa reklam som samlats på köksbordet och gick ut med alla sopor. nackdel med att sopsortera är att man kan spara så länge innan alla byttor och påsar är fulla så då får man gå flera gånger. men men.
Slutat regna hade det gjort i alla fall. Tjoho. Något bra :)
Sedan gjorde jag lasagne. snabbvariant. haha :)
krossade tomater underst.
Några skivor ost
lasagneplattor
mjölk
hackad färsk bladspenat
skalad morot. alltså istället fäör att riva så fortsatte jag bara skala :)
krossade tomater
lasagneplattor
mjölk
salt, peppar, hackad vitlöksklyfta
ost som täckte hela
hackad bladspenat
skalad morot
krossade tomater
lasagneplattor
mjölk
ost som täckte hela
salt och peppar
i mitten av ugnen, 180 C i 40 minuter med folie och sedan 10 till utan.
Blev väldigt gott och bra :)
fast nästa gång ska jag skippa sista saltlagret vid osten. Osten blev lite för salt, men men.
men väldigt smart att slippa koka ihop allt. nu var det bara att göra lager på lager.
Ibland får man va lite smart och våga testa nya saker :)
Medan lasagnen stod i ugnen städade jag. Plockade på bord och stolar. väldigt mycke kläder på en stol i sovrummet. Blir lätt så.. Spelade hög musik. gamla skivor. Läser ju Magdalena Graafs bok (Det ska bli ett sant nöje att döda dig, en sann historia. Inte kommit så långt, men är väldigt bra hittils. och hemsk såklart. Läs den!) och kom på att jag har ju Graaf skivan, blev sugen att lyssna på den. Ibland är det skönt att lyssna på riktigt gamla skivor och minnas.
och så skulle jag lägga i lite i byrån, men va för snabb så då såg jag hur ett av mina små örhänges ploppar for iväg mot högen med kläder och saker på golvet intill.. Blev förbannad på mig själv.
Så nu var det bara att ta en sak i taget och skaka och känna överallt så att örhänget inte fastnat.
Letade igenom halva högen och tyckte sedan att den borde inte flyget så långt ner i högen. hade ju kollat på golvet också. Så kollade i lådan som jag hade öppnat. Tog upp en sak i taget och skakade.. typ 4e saken jag tog upp hörde jag hur det skramla till och där var det :) Ibland har man lite flyt.
Plockade bort klart, ringde mamma och sa att jag skulle på hockeyn imorgon. Kan inte missa en sådan match.
Pratade sedan med Mirjam. Hon ska inte jobba på hockeyn och jag ska inte jobba på fotbollen..
Sedan var maten klar och så kollade jag på inspelat medan jag åt. Såg Så det kan låta. bra bra :)
När jag ätit och vilat lite blev det dammsugning av hela lägenheten (okej, den är inte så stor. 38m2, men ändå :P)
Tvättade även badrumsspegeln och gjorde rent handfatet.
och sedan diskade jag allt som jag hade använt. Lyssnade då på Lili & Susi (apropå gamla skivor som jag nämnde tidigare) och då skar jag mig på andra tummen när jag skulle göra rent konservburken som det varit krossade tomater i.. Forsade blod. Så fixa plåster och försökte undvika att stoppa ner den tummen i diskvattnet. inte så lätt, men men.
La även köttet jag köpte sist jag handla i burkar och frös in. Går ju ut imorgon annars så bäst att göra det idag.
Diskade lite till och gjorde rent byttorna köttet legat i.
Startade datorn och har börjat skriva handlingslista.
Pratat i telefon med Emanuel.. var lite grinig, jag vet, men suck vilken dag.
Så sa han "Du alltså, med socker på" vilket han kan göra om jag är lite för sur.. och då kom jag på låten. Med socker på - Navid och gudarna. Blir så glad av den :)
Så spelade den och kände mig genast bättre.
la på telefonen. Emanuel skulle ändå fortsätta skriva på en låt och då kunde jag höja och sjunga :)
Så när den nästan va klar så la jag in alla Navid och gudarnas låtar + några till jag blir glad av. och nu har den låten kommit igen måste jag bara säga :)
Har även snackat med Marcus E (jag känner 3 Markus, en stavar med c, men skriver första bokstaven i eftenamnet för att ni lättast ska kunna skilja på dem) på msn.
Snackat skola och hockey. också Brynäs fan :)
Pratar även lite med Emanuel.. blir så glad av honom :)

Mycket som gått emot mig idag alltså.
Vädret
Blev inga pellets
brände fast
slog mig på tummen, fick blåsa
borren gick av
fick mer ont i ryggen
skurit mig på andra tummen

men ändå varit effektiv
diskat helgens disk
ringt stallet
ringt GIF
plockat undan massa
Gått igenom massa reklam
dammsugit
gjort rent badrumsspegel och handfat
diskat dagens disk
fryst in köttet
pratat med mamma i telefon
även Mirjam
och Emanuel
och börjat skriva handlingslista som jag nu ska fortsätta med och sedan sova
och imorgon ska jag vakna upp till en underbar dag :)

Tror inte jag missa något.. :P

Allsvensk premiär

Borta för Gefle har den ju varit för några dagar sedan, den förlora de, men hemma premiären var idag.
Gefle IF - Norrköping
Vinst!!
Tjoho. Något bra som händer.
2-0 :)
Så glad, men frös ihjäl på matchen. Det var så fruktansvärt kallt att jag knappt kunde gå sedan för det brände på benen och gjorde ont i hela kroppen. Mer kläder nästa gång!

Men som sagt, vinst och det är så j'vla underbart! Det är viktigt med vinster. Gefle ska inte lämna Allsvenskan i år.
6a ligger de nu, av 16 möjliga.
de två sista får kvala och den 3e sista får spela ett playoff.
Där ska vi inte vara. övre halvan ska vi hålla oss på och om några år är guldet vårat :)
Hoppas kan man ju alltid.

Satt på B läktaren idag. var nice att få fika i pausen :)
Annars så jobbar jag ju innan matchen och säljer matchprogram och står sedan på G sektionen, men idag jobbade jag på XL till 15 och då började matchen, men eftersom brorsan bestämt sig för att börja med fotboll igen, okej han gjorde det föra året och har redan spelat en säsong i Strömsbro, fick då årets nykomling eller nått sånt och i år ska han bli bättre. så när han fick träningsmatch idag och fick vara med så var han på den istället och då kunde ju jag sitta på hans biljetter, som egentligen är pappas, men han var på nån annan sponsringsgrej så han satt med dem.

Mycket att göra på jobbet både igår och idag kan tilläggas. men då går tiden fort :)
Nu sitter jag och kollar på Parlamentet och äter ostbågar.

Ska nog göra lite reklam för min blogg nu också..
Sedan blire mat!

Kvalserien

Woah säger jag bara.
Eller inte bara, men det är så jag känner just nu.
Matchen i fredags.
Brynäs - Mora
6-2
Helt galet. Vilket spel, vilken publik
Slutspelskänsla och rysningar när vågen gick runt i Läkerol Arena.
Då gick de andra resultaten till Brynäs fördel. Mycket bra dag :)

Matchen idag. ojoj.. tappar en 2-0 ledning mot Rögle till förlust.
Rögle vinner med 4-2 på deras hemmaplan.
Illa.
och inte nog med det. Mora vinner över Malmö
och Leksand vinner över Västerås.
Malmö leder nu serien med 15 poäng
Rögle kommer efter på lika många poäng
Sedan ligger Brynäs 3a på 13 poäng
och Mora kommer sedan med 13 de också
Leksand har 12
och Västerås 3

om man bortser från Västerås så är det ruggigt jämt.
och inte nog med det. Malmö och Rögle möts i nästa omgång, så om det inte blir oavgjort har Brynäs chans att gå om, om de vinner mot Leksand.
Mora möter alltså Västerås och den matchen borde ju Mora vinna, men de har många mål i skillnad innan de kan gå om Brynäs om nu Brynäs och Mora skulle få lika många poäng.

I sista omgången möter Brynäs, Västerås. och jag lovar. Förlorar Brynäs den matchen kommer jag gråta mig till söms.
Rögle möter Mora och Leksand tar emot Malmö hemma.

Så jag är ruggigt nervös och lite förbannad fortfarande på att Brynäs förlorade matchen idag.

Brinner verkligen för hockeyn. Alltid varit intresserad. Hela familjen är det och min bror (en 2 år yngre sådan och det enda syskonet) har spelat hockey sedan han var liten, men slutatde förra säsongen.
Så hockey intresset finns verkligen i min familj. Alla är angagerade. Mamma och pappa är publokvärdar på Arenan, jag säljer matchprogram och brorsan skriver för Brynäs hemsida. Stolt över honom som är så duktig. Han kommer bli en bra sportkommentator i framtiden. (Så länge han inte behöver stava så mycke :P)

jaja. vänta till på tisdag och se.. funderar fortfarande på om jag ska gå eller inte. Rider ju egentligen på tisdagar.. men är sista matchen hemma och gah, helst inte tänka tanken. Men kanske inge mer Elitserie..

Hallå hallå

Japp, nu har man tagit tag i detta då.
Ska bli bloggare.
Har ju skrivit dagbok på en community i många år och den har alltid varit populär.
Trogna läsare, både de jag känner och de jag inte har någon aning om vilka de är.
Får se hur detta går.
Ska försöka uppdatera så ofta som möjligt.

Bloggen kommer handla om mitt liv, min vardag, mina åsikter och kanske kommer det något recept. Älskar att laga mat, baka och prova på nya saker.

Vem är jag då?
Christine
21 år
bosatt i Gävle
Pluggar Design och träteknik sista året på Högskolan
Jobbar extra i sportbutik
Är aktiv i UNF (Ungdomens NykterhetsFörbund)
Är ledare på JUNIS (IOGT NTOs juniorförbund)
Rider en gång i veckan
Har börjat gå promenader och springer ibland
Ska försöka börja gymma lite också.
Är väldigt intresserad av sport, hockey mest, men även fotboll, bandy och lite basket.

Vill ni veta något speciellt får ni väl fråga.

RSS 2.0